Hvilken ladbar bil passer for deg?

Tirsdag 10. august 2010

Elbilvelgeren gir svaret. Grønn Bil lanserer "elbilvelgeren", som gir oversikt over alle ladbare biler i det norske markedet.

Grønn Bil jobber kontinuerlig med ĂĄ utvide vĂĄrt online ressurssenter for alle som er interesserte i elbiler og ladbare hybridbiler. Som et ledd i dette arbeidet lanserer vi ”Elbilvelgeren”. Elbilvelgeren ligger pĂĄ www.gronnbil.no/biler, og gir oversikt over alle elbiler og ladbare hybridbiler som tilbys i Norge. V vil kontinuerlig oppdatere elbilvelgeren etter hvert som nye biler kommer pĂĄ markedet.

- Markedet for elbiler er enda ikke like utviklet som markedet for bensin – og dieselbiler, og det kan være utfordrende å orientere seg, sier prosjektleder i Grønn Bil Ole Henrik Hannisdahl. Vi ønsker derfor å hjelpe privatpersoner, bedrifter og offentlige virksomheter med å finne frem til den bilen som passer for dem.

- Allerede i dag kan man få kjøpt elbiler som passer de fleste behov, sier Hannisdahl. For eksempel tilbys det el-varebil, 5-seters el-SUV, og en 2-seters el-sportsbil med toppfart på 200 km/t og rekkevidde på 380 km. I elbilvelgeren kan alle legge inn sine egne krav til for eksempel topphastighet, pris, rekkevidde og plass, og umiddelbart se hvilke biler som tilfredsstiller kravene.

- I løpet av 2010 og  2011 vil store produsenter som Nissan, Mitsubishi og Opel lansere ladbare biler i Norge, sier Hannisdahl. Med et stadig større tilbud, vil det bli lettere ĂĄ finne bilen som passer for deg. Det er for eksempel allerede fullt mulig ĂĄ kjøre utslippsfritt til hytta uten ĂĄ bruke mer enn noen kroner i strøm, og ĂĄ bruke elbiler til varedistribusjon i byene uten ĂĄ forurense byluften. Med flere biler pĂĄ markedet vil dagens bilpark gradvis kunne erstattes av miljøvennlige biler som er billige i drift.

I Grønn Bils ressurssenter pĂĄ www.gronnbil.no/ressurser/  finner du i tillegg til elbilvelgeren flere nyttige verktøy:

  • Elbilkalkulatoren, som gir et overslag pĂĄ hva det koster ĂĄ eie en elbil sammenlignet med en tilsvarende konvensjonell bil
  • Innkjøpsveileder for offentlige og private virksomheter som ønsker ĂĄ anskaffe elbil
  • Elbilkartet, som gir oversikt over alle elbiler i Norge.


Om prosjektet Grønn Bil
Grønn Bil jobber for 200.000 ladbare biler i 2020. Eierskapet til prosjektet ligger hos Energi Norge. Styringsgruppen for prosjektet består av representanter fra Energi Norge, KS, ZERO og Transnova.

Arkivert under:

Kontaktperson

Relaterte arrangementer

Energi Norge
Middelthunsgate 27
Postboks 7184 Majorstuen
0307 Oslo

Telefon: 23 08 89 00
Faks: 23 08 89 01
E-post: post@energinorge.no
Nettredaktør
Camilla M. Granheim
Rådgiver
E-post: cmg@energinorge.no
Telefon: 91 70 17 46