Innhold

Bygg og anlegg

Det å bygge et kontorbygg eller en vei innebærer store klimagassutslipp fra for eksempel gravemaskiner, bulldosere og dieselgeneratorer. Disse utslippene kan unngås for eksempel med mer bruk av strøm fra nettet, fjernvarme eller med batteri- eller hydrogenelektriske maskiner.

 1. Annet-arkiv, Bygg og anlegg

  Elektriske gravemaskiner til renoveringen av Storgata

  Den sentrale gaten i Oslo skal miljøopprustes med fossilfrie anleggsmaskiner (DN.no).

 2. Annet-arkiv, Bygg og anlegg

  Snart kommer de første elektriske gravemaskinene

  NRC Group er blant de første selskapene i verden til å kjøpe en stor og helt utslippsfri gravemaskin. Pon Equipment har utviklet en helektrisk 25 tonns gravemaskin i Norge (nyteknikk.no).

 3. Annet-arkiv, Bygg og anlegg, Industri

  Kan kutte 400.000 tonn CO2-utslipp utenfor kvotepliktig sektor

  Det er mulig å kutte 400.000 tonn CO2-utslipp fra industrien utenfor kvotepliktig sektor ved å bruke strøm istedenfor fossil energi, viser fersk rapport (Teknisk Ukeblad).

 4. Annet-arkiv, Bygg og anlegg

  – Dette er starten på utslippsfrie byggeplasser

  Fra og med i år (2017) vil alle anbudskonkurransene som utlyses av Omsorgsbygg stille krav om fossilfrie byggeplasser (KlimaOslo).

 5. Annet-arkiv, Transport, Bygg og anlegg

  Utvikler løsning for utslippsfri betongtransport

  Prosjekt Pilot-E skal utvikle en løsning for utslippsfri betongtransport, inkludert leveranse av betong på byggeplass (NorBetong.no).

 6. Annet-arkiv, Transport, Bygg og anlegg

  Elektrisk gravemaskin klar for byggeplassen

  En 25 tonns elektrisk gravemaskin kommer på markedet i år. Ideen bak den batteridrevne anleggsmaskinen ble sådd på en Zero-konferanse (Energiteknikk.net).