Energi Norge

Innhold

Trapper opp energistreiken hos KS Bedrifts medlemmer

Nyhet, Arbeidsrett og lønn

Publisert

En strømmast på et snøkledd fjell og tre energimontør går derfra. Foto

Energimontører i selskaper organisert i KS Bedrift er tatt ut i streik av EL og IT Forbundet. Illustrasjonsfoto.

Fra mandag vil nærmere 1100 energimontører i selskaper organisert i KS Bedrift være ute i streik. Konflikten berører 380.000 strømkunder over hele landet.

Streiken har pågått siden det ble brudd i meklingen mellom KS Bedrift og EL og IT Forbundet 22. september. Fra mandag tas samtlige medlemmer i de 74 berørte selskapene ut i streik. Energi Norge er ikke part i konflikten.

Feilretting i strømnettet til de rammede selskapene blir nå ikke utført, med mindre det står om liv og helse.

Bakgrunnen for konflikten er at EL og IT Forbundet krever å få avspasering for hjemmevakt inn i den sentrale tariffavtalen. Motparten KS Bedrift avviser kravet, og ønsker tvert imot å få ordningen tilpasset endringene som Stortinget har gjort i arbeidsmiljøloven.

– Vi registrerer at EL og IT Forbundet bruker avtalen med Energi Norge/NHO som argument for å få tariffestet avspasering. Dette er imidlertid en 40 år gammel bestemmelse som Energi Norge har forsøkt å endre flere ganger uten hell. Vi har full forståelse for KS Bedrifts standpunkt i denne saken, sier Ståle Borgersen, direktør for arbeidsgiverpolitikk i Energi Norge.

Se de berørte selskapene her

Les mer om streiken her

Lederartikkel i Dagens Næringsliv

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne.