Energi Norge

Innhold

Hafslund vant Fysikkprisen 2014

Nyhet, Rekruttering og kompetanse

Publisert

Bilde av mennesker som mottar fysikkprisen 2014

Utdeling av Fysikkprisen 2014 på Energi Norges HR- og leder konferanse. Foto: Camilla M. Granheim / Energi Norge

Godt over hundre ledere og HR-medarbeidere var tilstede da Hafslund denne uken ble tildelt Fysikkprisen 2014 for sin solide innsats for å inspirere elever til å velge en kraftrelatert utdanning.

Utdelingen ble foretatt av kompetanserådgiver Brynhild Totland i Energi Norge på HR- og lederkonferansen på Gardermoen denne uken.

Espen Aas Sviland, Simon Årdal Aarseth og Ingvild Rikoll Solberg er alle ingeniører i Hafslund som i løpet av det siste året har undervist fysikkelever ved en rekke videregående skoler på Østlandet. Både realfagsheltene og HR-direktør Gøril Nordskag Johansen i Hafslund fikk en stor takk for at de har satt av tid til dette viktige bidraget i kampen om de gode hodene.

Flere nominerte

I tillegg til Hafslund, var Lyse Energi, Hydro Energi, E-CO Energi, Lofotkraft og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) norminert til Fysikkprisen. Totland viste fram en landsoversikt over de besøkte skolene i 2014, som også er å finne på Energi Norges hjemmeside.

– Vi setter stor pris på engasjementet rundt "Kraftfull fysikktime" og håper at flere bedrifter vil engasjere seg i 2015 slik at vi sammen kan bidra til å øke rekrutteringen til ingeniørfagene som er relevant fag for kraftnæringen, sier Totland.

Mer informasjon om "Kraftfull fysikktime" og alt nødvendig materiell, finner du på energinorge.no/fysikktimen.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne: