Energi Norge

Innhold

Rosa rekruttering av realfagsjenter

Nyhet, Rekruttering og kompetanse

Publisert

Bilde av Energi Norges Mona Askmann sammen med Tuva Nærby, Ida Øien, Nora Laeskogen og Louise Hodne fra Ullern VGS

Energi Norges Mona Askmann sammen med Tuva Nærby, Ida Øien, Nora Laeskogen og Louise Hodne fra Ullern VGS Foto: Brynhild Totaland

Næringslivets Hus var fylt av totalt 130 nysgjerrige ungjenter, deres mødre, kvinnelige realfagslærere og rådgivere da kvinnelige ingeniører, matematikere og geologer fra ulike bransjer fortalte sine karrierehistorier under NHOs årlige "Jenter for realfag" denne uken.

Kvinner fra fornybarnæringen, oljeindustrien, IT-bransjen, marin- og maritim sektor, samt matematikere, gründere og studenter fra flere fagdisipliner tegnet et variert bilde av jobbmulighetene som byr seg om man velger realfag i videregående skole.

Direktør for kompetanse og FoU i Energi Norge, Mona Askmann – som selv er sivilingeniør fra NTNU i Trondheim – var en av kvinnene på talerstolen.

– Vi vet at mange jenter gjerne vil jobbe med mennesker og gjøre noe samfunnsnyttig for verden. Mitt mål er å vise jentene at ved å bli ingeniør har du den kompetansen som skal til for å være med på å finne løsninger for overgangen fra fossil energi til fornybar energi. Samtidig jobber ingeniører i team for å løse komplekse utfordringer, så medmenneskelige relasjoner står sentralt, sier hun.

Innblikk i ingeniørhverdagen

Realfagselevene Tuva Nærby, Ida Øien, Nora Laeskogen og Louise Hodne fra 1. klasse på Ullern videregående skole syntes det var spennende å få et innblikk i hva en ingeniør faktisk jobber med. De satte pris på å få praktiske eksempler på hvilke arbeidsmuligheter et slikt studievalg gir – i et forum forbeholdt jenter.

– Gutta er ofte mer bestemt på at de vil bli ingeniør, mens jentene er mer usikre. Derfor er det bra med et arrangement for jenter, slik at vi kan se og lære hvilke muligheter vi har, sier Louise Hodne.

Ida Øien er tydelig på hva hun ønsker å jobbe med på sikt.

– Jeg vil redde verden! Det var engasjerende å høre Mona Askmann snakke om hvor viktig det er med klimavennlig energi. Det kunne jeg tenke meg å jobbe med, sier hun.

Ettersom kun 20 prosent av de ansatte i fornybarnæringen er kvinner, er arenaer som "Jenter for realfag" helt avgjørende for å rekruttere jenter til bransjen vår, påpeker kompetanserådgiver Brynhild Totland i Energi Norge.

– Dette er enkel matematikk. Siden det er få kvinnelige ingeniører i fornybarnæringen, er det også få mødre som kjenner industrien vår. Dermed anbefaler få kvinner teknologiutdanning til sine døtre. Da trenger det ikke å handle om interesse og kvalifikasjoner, men manglende kunnskap, avslutter hun.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne: