Energi Norge

Innhold

Fornybarnæringen møter "digitalgenerasjonen"

Nyhet, Rekruttering og kompetanse

Publisert

Studenter i prat med utstillere på stand

Energidagen er en gylden mulighet for Energi Norges medlemsbedrifter til å møte fremtidens fornybarhoder. Her fra Efiks på NTNU for noen år siden. Foto: Brynhild Totland

Med digitalisering på alles lepper, har den teknologiorienterte, oppvoksende generasjonen mye å bidra med for å drive fornybarnæringen inn i fremtiden. På Energidagen på NTNU 26. oktober har næringslivet muligheten til å treffe fremtidens fornybarhoder.

Mer informasjon og påmelding

  1. 22. oktober 2019,

   Næringslivets Hus, Oslo

   DSO rollen - hva har vi lært, og hvor går veien?

   Hvordan vil relasjonene mellom TSO og DSO bli – hva med relasjonene mellom DSO-ene?

  Undersøkelser viser at studenter er mest interessert i å jobbe i bedrifter de har kjennskap til. Derfor er det viktig å være tilstede for å inspirere studentene til en karriere i fornybarnæringen og fortelle historien om egen virksomhet, sier kompetanserådgiver Brynhild Totland i Energi Norge.

  – Dagens studenter startet på barneskolen rundt år 2000, som betyr at de er den første generasjonen som er født inn i den digitale tidsalderen. Den beste måten å få kompetanseheving i egen organisasjon er å engasjere nettopp denne generasjonen – gjennom sommerjobber, prosjekter og masteroppgaver – for så på sikt å ansette dem, sier kompetanserådgiver Brynhild Totland i Energi Norge.

  Fortsatt utstillerplasser

  Årets hovedtema er grønn transport, digitalisering av nettet og industri 4.0.

  – Tingenes internett kan gjennom sensorer og internettilkobling styre strømforbruket og legge grunnlaget for helt nye økosystemer i strømleverandørenes verden. Droner kan brukes til å overvåke tilstanden til strømnettet og stordataanalyser kan endre hvordan man driver nettplanlegging. For å få dette ut i livet, trenger bransjen vår nytenkende ansatte, sier Totland.

  Gjennom foredrag og samtaler på stands vil studentene få et godt innblikk i karrieremuligheter i fornybarnæringen. Selskapene har mulighet til å komme i dialog med potensielle medarbeidere.

  – Alle bedrifter som er medlem av Energikontakten får gratis utstillerplass, så jeg oppfordrer til å ta kontakt med meg så fort som mulig for å sikre seg en stand, avslutter Totland.

  Det er Energikontakten – samarbeidsorganet mellom næringsliv, studenter og universitet på Energi og miljølinjen på NTNU i Trondheim – som hvert år arrangerer Energidagen. Brynhild Totland er styreleder i Energikontakten.

  Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: