Energi Norge

Innhold

Kompetanse for fremtiden

Nyhet, Rekruttering og kompetanse

Publisert

Shot of a focussed computer programmer working at his computer late at night

Fremtidens arbeidstakere må forberedes til å møte en smartere verden med digitalisering og automatisering. Foto: iStock

Hvilken kompetanse trengs for å møte morgendagens utfordringer? Og hvordan møter vi utviklingen? Vi trenger innspill fra bransjen for å kunne forme fremtidens arbeidstakere.

Som styreleder i Energikontakten har Energi Norge et tett samarbeid med det femårige master-/sivilingeniørstudiet i Energi og miljø på NTNU. Energikontakten er næringslivsringen for studiet.

– Energi Norge er opptatt av at framtidens arbeidstakere, har den kompetansen som er viktig for bransjen, og at Energi- og miljøstudiet fremstår som attraktivt både for studentene og næringslivet, sier kompetanserådgiver Brynhild Totland i Energi Norge.

Kompetanseevaluering

Denne høsten har det pågått en stor evaluering av Energi- og miljøstudiet blant næringslivet, fagmiljøet og studenter. Det foreligger nå en evalueringsrapport som vil bli presentert på NTNU torsdag 15 mars.  

Et viktig spørsmål som er blitt stilt er hvordan studiet kan gi studentene den kompetansen de vil trenge i fremtiden. Det handler blant annet om å gi kompetanse innen elkraft, og samtidig gi dem verktøyene innen IKT-emner, digitalisering og automatisering for en smartere verden.

NTNU har flere tanker om hvordan dette kan løses, og det blir mer informasjon og diskusjon på årsmøte og smeltedigelen for Energikontakten. Nå har mulighet til å forme fremtidens arbeidstakere, vi trenger flere innspill fra bransjen.

Arrangementet avholdes på NTNU (Gløshaugen) 15. mars fra klokken 10 til 16. Påmelding snarest! 

Les mer her.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: