Energi Norge

Innhold

Oppfordrer flere unge til å bli energimontører

Nyhet, Rekruttering og kompetanse

Publisert

To gutter på scene med publikum. foto

Jørgen Langtangen Gulliksen og Isak Edland Andersen snakker om hvordan det er å være energimontørlærlig for unge studenter på Eliaden. Foto: Audun Braastad

Isak Edland Andersen (18) og Jørgen Langtangen Gulliksen (19) er energimontørlærlinger i Infratek. På Eliaden oppfordret de andre unge til å ta samme karrierevei.

En energimontør jobber med å bygge og vedlikeholde kraftnettet. Som en del av utdanningen må studentene gjennom en lærlingperiode, noe Jørgen og Isak er godt i gang med hos entreprenørselskapet Infratek. De to trives så godt som energimontører at de tok turen til Eliaden for å fortelle andre unge om denne karriereveien. 

Hvorfor valgte dere å bli energimontørlærlinger?
Eliaden 2018

Jørgen Langtangen Gulliksen. Foto: Audun Braastad

Jørgen: Etter første året på elektro på videregående synes jeg det var ganske tungt, og jeg hadde lyst til å starte på noe helt annet. Men så hørte jeg på et foredrag med Infratek på skolen, og ble overbevist om at det var energimontør jeg skulle bli.

Isak: Jeg ville først bli elektriker, men så gjorde læreren min meg oppmerksom på energimontøryrket. Etter å ha vært på utplassering i tre uker likte jeg yrket veldig godt, og spesielt det fysiske arbeidet.

Hvordan er tiden som lærling? 

Jørgen: Det er veldig spennende å være lærling i et yrke hvor du gjør så mye forskjellig og hvor det er så mye fysisk arbeid. 

Isak: Det er kjempespennende. Det er veldig variert, noe som gjør at jeg ikke blir lei av ting. Det skjer noe nytt hver dag, jeg lærer masse og trives veldig godt. 

Eliaden 2018

Isak Edland Andersen. Foto: Audun Braastad

Hva er det beste med arbeidshverdagen deres? 

Jørgen: Miljøet er veldig godt, og selv som lærlig blir man tatt inn i gruppen. Vi blir dratt med på alle mulige ting og jeg liker at man er med på å gjøre en forskjell.

Isak: Jeg liker best at man kan være ute, og at det er så varierte arbeidsoppgaver. Man lærer mye forskjellig og det er absolutt ikke en ensidig jobb. 

Hvorfor anbefaler dere unge å bli energimontører?

Jørgen: I energimontørfaget kan man jobbe med så mye, alt fra veilys til kabler og høyspent. Så lenge du har interesse for elektro, om det så er å drive med motor, så tror jeg dette yrket vil passe.

Isak: Selv synes jeg elektrikerarbeidet var for smått, som energimontør får man jobbe med større ting og man må samtidig være presis. Jeg har blitt mer og mer glad i yrket, og jeg anbefaler det til de som liker å være ute og de som liker å jobbe med ulike verktøy. 

Les mer om utdanning i elektrofrag og yrkesfagenes år 2018.

 

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: