Energi Norge

Innhold

Rollemodell

Fagartikkel, Rekruttering og kompetanse

Publisert

Bilde av et bord meg en bag, vannglass, kaffekopp og hender som noterer i en blokk ved siden av en mobil og et nettbrett

Gode rollemodeller for realfagsutdanningen drar på skolebesøk for å fortelle om jobben og utdannelsen sin. Dette skal inspirere flere unge til å velge samme vei.

Det er ikke alle elever som vet hva en ingeniør gjør for noe, og mange skjønner ikke hvorfor de trenger å lære matematikk i det hele tatt. Våre rollemodeller er mennesker med realfaglig bakgrunn som skal inspirere elever til å velge realfag. Rollemodellene drar på skolebesøk og forteller om jobben og utdannelsen sin. Noen rollemodeller studerer fremdeles, andre er i full jobb.

Rollemodellene er spredt over hele landet slik at alle skoler skal finne rollemodeller i sitt nærmiljø. Lærerne tar kontakt med rollemodellene via denne nettsiden og inviterer rollemodellene til skolebesøk. Rollemodellene kommer fra lokale bedrifter med ansatte som har realfagsutdanninger. Rollemodellene forteller om hvordan de opplevde realfagene i skolen og hvordan de bruker fagene i yrkeslivet. Tjenesten er gratis for skolene.