Energi Norge

Innhold

Ukens innblikk: Drømmejobb i nabolaget

Daniel Kalbakken foran skoleelver. Foto

Daniel Kalbakken, energimontør i Infratek, deltok på Eliaden der han fortalte elever fra videregående skole om tiden som lærling. Foto: Camilla M. Granheim / Energi Norge

Daniel Kalbakken fikk drømmejobben som energimontør i Infratek etter endt læretid. Denne uken har han delt sine erfaringer med annen ungdom på Eliaden.

Vi forteller historien bak et arbeidshverdagsbilde slik at du blir kjent med én av kraftnæringens 15.000 helter. Denne uken har turen kommet til Daniel som fikk fast jobb i Infratek 1. mai, etter å ha vært lærling i samme bedrift.

Hvorfor valgte du å bli energimontør?

På videregående gikk jeg på elektro og etter å ha hatt prakisplass som elektrikriker fikk jeg lyst til prøver meg som energimontør isteden. Jeg kapret en av de 16 lærlingplassene hos Infratek som holder til fem minutter unna der jeg bor på Jessheim. Jeg fant raskt ut at dette var drømmejobben.

Hvordan var tiden som lærling?

Jeg ble tatt godt i mot og har hele tiden følt meg som en del av laget. Som lærling har jeg flyttet rundt i organisasjonen og lært meg ulike arbeidsoppgaver. Infratek er en stor og inkluderende bedrift, så det å være en av de fem lærlingene som fikk fast jobb etter endt læretid setter jeg stor pris på.

Hva liker du best ved arbeidsdagen din?

Arbeidsdagene er varierte og utfordrende. Jeg må tenke selv og finne løsninger i samarbeid med resten av laget. Jeg har drømmejobben og foreløpig ingen planer om å ta videreutdanning for å bli ingeniør via y-veien.

I hvilken forbindelse er bildet tatt?

Denne uken har jeg og tre andre lærlinger vært på Eliaden, Norges største elektromesse, på Lillestrøm for å fortelle elever på videregående om yrkesvalgene våre. Vi har holdt innlegg fra scenen i Energihallen, stått på Gnizt-standen og delt ut mat og drikke til elevene.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: