Energi Norge

Innhold

Ukens innblikk: Energimontør i nord

Bilde av tre energimontører i arbeidsklær som sitter foran ett vann

Askild deler ofte bilder på Instagram (@askild) fra jobbhverdagen sammen med kollegene i Dragefossen. Gjør det du og, med emneknappen #strømbassadør

I en ny artikkelserie, forteller vi historien bak et arbeidshverdagsbilde på Instagram. Slik vil du hver uke bli kjent med én av kraftnæringens 15.000 helter og jobben han eller hun gjør. Først ut er energimontør Askild Mikalsen Jerstad (25) i Dragefossen i Nordland.

Montør Askild Mikalsen Jerstad i Dragefossen med kollega.

I hvilken forbindelse er bildet tatt? 

– Bildet ble tatt i forbindelse med feilretting på 22kV linje fra kraftstasjonen ved Rekvatn i Hamarøy etter Stormen Ole. 

Hva gikk jobben ut på? 

– Den gikk ut på å bytte ut ventilavledere mellom kabel og linje. 

Hva liker du best ved arbeidsdagen din?

– Utfordringene og variasjonen. Ingen dag er lik.

Hva gjør du i jobben din som energimontør?

– Jeg bygger og vedlikeholder kraftnettet, både høyspent og lavspent. 

Hvorfor bør andre unge velge en lignende karriere som deg i fornybarnæringen?

– Jobben er framtidsrettet og veldig variert. Jeg liker muligheten til å være ute og utfordringene som følger med jobben.

Men hvordan er det egentlig å henge i master i all slags vær, mens kolleger sitter inne i varmen når regnet pisker mot ruta?

– Hehe, godt spørsmål. Når det blåser, regner og er én grad er det selvfølgelig litt kjedelig, men det er få av de dagene man har litt lite motivasjon. Det er jo litt deilig også når det blåser som verst. Det er nok flere dager de inne på kontoret misunner oss når sola skinner, både vinter og sommer. Vi har der så fint store deler av året, så det er ingen problemer med å finne motivasjon. 

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: