Energi Norge

Innhold

Ukens innblikk: Helt med hjelm

Bilde av en energimontør med hjelm

Ikke alle helter bærer kappe, noen har gul hjelm og jakke. @turtleneck87 Foto: Nettpartner Prosjekt AS

André Skjebstad (25) er sørlendingen som reiser land og strand rundt på energimontøroppdrag for Nettpartner. Han oppfordrer andre unge til å benytte muligheten til en lignende jobb i kraftnæringen når store nettutbyggingsplaner skaper behov for mye ny kompetanse i årene fremover.

Hver uke forteller vi historien bak et arbeidshverdagsbilde på Instagram slik at du blir kjent med én av kraftnæringens 15.000 helter. Denne uken har turen kommet til André Skjebstad i Nettpartner Prosjekt.

Hvorfor valgte du å bli energimontør?

Da jeg gikk på skolen hadde jeg utplassering hos Otera og Sønnico Kraft. Her ble jeg tatt godt imot og fikk bryne meg på spennende arbeidsoppgaver. Å tilbringe store deler av arbeidsdagen i skog og mark gav dessuten mersmak.

I hvilken forbindelse er bildet tatt?

Bildet ble tatt i Bøylefoss da vi strakk en ny topplinje over jernbanen på nye Arendal stasjon.

Hva liker du best ved arbeidsdagen din?

Jeg liker best det å være ute hver dag, og at jeg får sett mange plasser i Norge jeg ellers ikke ville reist til. Jobben er både utfordrende og gøy.

Hvorfor bør andre unge velge en lignende karriere som deg i fornybarnæringen?

Det er mange som trenger energimontører de neste årene for å oppgradere og bygge ut strømnettet i Norge. Ved å velge denne yrkesveien har du en sikker jobb som stadig gir deg nye utfordringer. Det å jobbe i lag med andre i et godt arbeidsmiljø er også bra.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: