Energi Norge

Innhold

Ukens innblikk: Høyt tempo

Therese Gjerde (42) i Bergen Energi leder dyktige folk som handler med kraft i et spennende internasjonalt miljø.

Hver uke forteller vi historien bak et arbeidshverdagsbilde på Instagram slik at du blir kjent med én av kraftnæringens 15.000 helter. Denne uken har turen kommet til leder for fysisk handel, Therese Gjerde (42), i Bergen Energi.

Therese Gjerde, VP Spot, leder fysisk handel i Bergen Energi. Hun deler bilder fra jobbhverdagen sin på Instagram.

I hvilken forbindelse er bildet tatt?

Bildet er tatt på vårt internasjonale energi seminar hvor jeg holdt et foredrag. Seminaret hadde over 300 deltagere fra tretten forskjellige land. Mitt foredrag handlet om hvordan en kunne utnytte de kortsiktige markedene for å oppnå en bedre kraftpris. Jeg illustrerte dette ved hjelp av et faktisk kundecase.

Hva går en vanlig arbeidsdag ut på?

Jeg leder en avdeling som handler fysisk kraft i markedet på vegne av europeiske sluttbrukere og produsenter. Vi er 15 ansatte på avdelingen og handler både day ahead [neste dag] og intraday [samme dag]. Hovedansvaret mitt er å lede avdelingen, sørger for at alle leveranser blir gjort i henhold til avtaler, ha orden på budsjett og sørge for utvikling av våre tjenester.

Hva liker du best ved arbeidsdagen din?

Jeg liker å jobbe i et internasjonalt miljø med høyt tempo. Etter ni år i denne jobben er det fortsatt stor variasjon i hverdagen min. Kraftmarkedet er spennende og det skjer stadig endringer, så kjedelig blir det aldri.

Hvorfor bør andre velge en lignende karriere som deg i fornybarnæringen?

Vil du ha en jobb med stor variasjon og ansvar i en spennende bransje, så er kraftbransjen et veldig godt valg. Den økte andelen fornybar kraft byr også på helt nye unike muligheter, hvor en virkelig kan være med på å påvirke framover.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: