Energi Norge

Innhold

Ukens innblikk: Vil røske i forvaltningsstrukturen

Foto: Ung mann smiler

Marius Røed Sveipe, prosjektingeniør i Gudbrandsdal Energi Nett AS. Foto: Christel Nordhagen / Energi Norge

Ukens strømbassadør Marius Røed Sveipe (35) jobber til daglig som prosjektingeniør i Gudbrandsdal Energi Nett, men har denne uken forlatt Innlandet til fordel for Helsinki. Der har han delt sine visjoner for fornybarnæringen med toppledere på Energi Norges Vinterkonferanse.

Oppdraget på konferansen var utfordre bransjen til nytenkning. Så hva ville du gjort om du var konsernsjef?

– Jeg ville først og fremst jobbet for å videreutvikle den gode kulturen vi har i selskapet, og bli enda mer markedsrettet og endringsvillig uten å ofre ryktet vårt som stabile og pålitelige. Mindre energiselskap må se etter nye løsninger for å holde tritt i effektivitetsberegninger. Dersom vi blir for mye "forvaltere", går toget fra oss.

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?

– Sommertid er ofte hektisk da har jeg gjerne 5-10 prosjekter som foregår samtidig, som er i ulik fase. Det innebærer organisering av gravearbeid, blåsing og skjøting av fiber, og en del avgjørelser som må tas på strak arm når ting ikke går etter planen. Prosjekter i planleggingsfasen krever avtaler med grunneiere, materiellbestilling og dokumentasjon.

Hva liker du best ved arbeidsdagen din?

– Å få bruke hodet slik at alle prosjektene blir gjennomført på tid og kost.

I fornyelse og endring ligger det store muligheter!

Marius Røed Sveipe, prosjektingeniør i Gudbrandsdal Energi

Hvorfor bør andre unge velge en karriere som deg i fornybarnæringen?

– Først og fremst fordi det er veldig spennende og meningsfylt! I min jobb er få arbeidsdager like, og man gjør et viktig samfunnsmessig arbeid. Det ser også ut til at bransjen må fornye seg, og i fornyelse og endring ligger det store muligheter!

Se innlegget: Hvis jeg var konsernsjef!

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: