Energi Norge

Innhold

Ukens innblikk: Trygg jobb i friluft

Bilde av Abul i kjeledress og med hjelm

Foto: BKK Nett AS

Hver uke forteller vi historien bak et arbeidshverdagsbilde på Instagram slik at du blir kjent med én av fornybarnæringens 15.000 helter. Abul al-Mamuri (28) er lærling i BKK Nett og stortrives med arbeidshverdagen sin som energimontør.

I hvilken forbindelse er bildet tatt?

- Jeg leverer materiell og utstyr til en entreprenør.

Hva liker du best ved arbeidsdagen din?

- Den er variert, spennende og sikker. Jobbene er for det meste utendørs så man får mye frisk luft. Vi er ofte flere på jobb sammen. Montørene er veldig flinke til å minne oss på faremomentene ved arbeidet og sikkerhetstiltakene man må forholde seg til.

Hva gjør en energimontør?

- Alt fra å reise stolper og legge kabler til å utføre feilsøking på elektrisk anlegg og utstyr.

Hvorfor bør andre unge velge en lignende karriere som deg i fornybarnæringen?

- Her får en muligheter til å utvikle seg både personlig og faglig, og sikre seg en god og solid karriere. Veien videre etter bestått fagprøve er bred. Du kan velge å jobbe som energimontør eller fortsette skolegangen og bli ingeniør.

Hvordan ser du på jobb muligheter etter endt læretid?

- I BKK Nett er det mange dyktige energimontører som nærmer seg pensjonsalderen, så jobbutsiktene er gode.  Ny teknologi og utvikling innen fornybarnæringen skaper også flere muligheter, så jeg tror behovet for unge fagarbeidere vil øke.

Sammen med montør Kristoffer Espelund i SFE stod Abul på scenen foran nesten 380 deltakere på Vinterkonferansen. De gav tilhørene et skråblikk på fornybarnæringen. På konferansen fikk han også mulighet til å hilse på olje- og energiminister Tord Lien.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: