Energi Norge

Innhold

Ukens innblikk: Stolt formidler

Bilde av Rånåsfoss kraftverk og rimkledde trær

Tove deler bilder på Instagram (@toveelisabethjohansen) fra jobbhverdagen sin i Akershus Energi. Gjør det du og, med emneknappen #strømbassadør! Foto: Tove Johansen

Kommunikasjonsrådgiver Tove Johansen (51) i Akershus Energi formidler vannkraftens fortreffeligheter med stor glede til ungdommer. Hun har jobbet med fornybar energi i fire og et halvt år og viser stolt fram kraftstasjonen på Rånåsfoss til besøkende.

Hver uke forteller vi historien bak et arbeidshverdagsbilde på Instagram slik at du blir kjent med én av fornybarnæringens 15.000 helter. Denne uken har turen kommet til Tove Johansen som flittig bruker Instagram til å vise frem den fine arbeidsplassen sin.

I hvilken forbindelse er bildet tatt og hva gikk jobben ut på?

– Bildet er tatt under en omvisning for elever på Energiforum [red.anm: Informasjonssenter for elever]. Vi bygger en ny kraftstasjon på Rånåsfoss og elevene var på besøk mens rotoren i det sjette aggregatet ble montert. De fikk i den forbindelse se en del av oppbyggingen av kraftverket som vi begynte å bygge i 2010. Arbeidet med de nye maskinene pågår samtidig som de gamle er i drift. Jeg har jobbet her under hele prosessen, og det har vært utrolig spennende å kunne følge med på det utfordrende og krevende arbeidet som er utført. Nå gleder jeg meg til juli 2016 når alle de seks nye maskinene vil være i full drift. Med nye maskiner vil vi øke produksjonen på Rånåsfoss med 60 GWh.

Hva gjør en kommunikasjonsrådgiver? 

– I tillegg til omvisninger for elever, har jeg som kommunikasjonsrådgiver mange andre oppgaver som å skrive artikler til intranett og internett, utsendelse av pressemeldinger, oppdatering og vedlikehold av Energiforum, utforming og produksjon av plakater, layout og innhold i brosjyrer og skilt.

Montering av rotor i aggregat på Rånåsfoss kraftstasjon.

Hva liker du best ved arbeidsdagen din? 

– Det jeg liker best er den store variasjonen av arbeidsoppgaver. En viktig del av jobben min er å ta imot elever på 10. trinn i Energiforum. Alle skoler i Akershus får invitasjon til å besøke oss, og hvert skoleår har vi over 7 000 elever her. De får omvisning på våre tre kraftstasjoner på Rånåsfoss, og får dermed et godt innblikk i hvordan dette fungerer i praksis. De får også høre om vannkraftens historie og betydning i Norge. I tillegg til omvisning har vi en stor og spennende utstilling i det gamle tårnbygget på Rånåsfoss. Der deltar elevene i en interaktiv konkurranse hvor spørsmålene dreier seg om energi og miljø, vannkraft, industrihistorie og fjernvarme. Vi har veldig mange hyggelige og flinke elever på besøk, og det gleder meg å kunne formidle det positive rundt vannkraft og annen fornybar energi. Jeg er stolt over å kunne vise fram det flotte anlegget her på Rånåsfoss. Under omvisningene ser jeg en del av det som skjer på kraftstasjonen, og det er morsomt å kunne formidle det via Instagram.

Hvorfor bør  unge velge en lignende karriere som deg i fornybarnæringen?

– Jeg er strålende fornøyd med jobben min. Den er variert og morsomt, og ikke minst føles det veldig meningsfylt å jobbe med både fornybar energi og formidling til ungdommer. Jeg er virkelig stolt av å jobbe med vannkraft, og Akershus Energi er en god arbeidsgiver. Jeg pleier å si til ungdom som er på besøk at verden vil trenge mer og mer energi, og det betyr at det vil være jobber i energibransjen framover. Og det er veldig mange forskjellige jobber, alt fra driftsoperatører og ingeniører, til krafthandlere, IKT, økonomi og kommunikasjon.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: