Energi Norge

Innhold

Ukens innblikk: Teambuilder

Foto: Mann i arbeidsdress og hjelm smiler

Andreas Bruflodt og kollegene hans trives med å jobbe ute i all slags vær. Foto: Nettpartner

Andreas Bruflodt er anleggslederen som har troen på at trivsel er nøkkelen til fremdrift. Derfor står nettopp dette i høysetet når han leder et arbeidslag med energimontører i Nettpartner.

Denne uken har vi tatt en prat med energimontør Andreas Bruflodt (27) som jobber som anleggsleder hos Nettpartner Prosjekt AS. Han startet sin karriere som lærling i samme bedrift i 2008 og tok fagbrevet på drift og vedlikeholdsavdelingen i 2011, men ville raskt over på ledningsbygging og de store overføringslinjene.

Derfor begynte han å jobbe på regional- og sentralnettet i 2012 og er nå inne i sitt niende år i Nettpartner hvor han stortrives med sitt yrkesvalg.

Del gjerne bilder fra din arbeidsdag i fornybarnæringen på Instagram med emneordet #strømbassadør

Hva gjør du i jobben din som anleggsleder?

– En typisk arbeidsdag som anleggsleder starter som oftest med morgenmøter med gjennomgang av arbeidsdagen til de forskjellige arbeidslagene, så er det gjerne noen oppgaver å ta tak i for å ligge i forkant med planleggingen. Oppfølging av endringer og fremdrift i prosjektet, samt underentreprenører har høy prioritet på anlegget. Rapportering av fremdrift, og legge inn rapporter for de forskjellige arbeidspakkene er og en del av arbeidsdagen

Hva er oppgavene til energimontørene?

– En energimontør monterer og vedlikeholder alt av strøm på utsiden av husveggen til Ola Nordmann. Energimontører legger kabler i bakken og setter opp stolper på heia, strekker nye ledninger fra kraftstasjoner og helt inn til husveggen. Det er et veldig allsidig yrke med mange karrieremuligheter.

Arbeidsdagen til en energimontør hos oss i Nettpartner Prosjekt er veldig forskjellig fra det en energimontør som jobber på drift og vedlikehold gjør. Det vi driver med er veldig mye mekanisk arbeid med montering av nytt materiell. På drift og vedlikehold er det mye mer koblinger og hodebry med dreieretninger og slike ting. Derfor ser jeg det som en stor fordel at de fleste som jobber hos oss har energimontørfagbrevet i bunnen. Da er man veldig fleksibel og kan være med på det meste av arbeid i energisektoren.

Hva liker du best ved arbeidsdagen din?

– Jeg liker å bygge team som fungerer godt sammen og trivsel er i høysete på prosjektene. Jeg mener trivsel er viktig for god fremdrift. Som anleggsleder på linjeprosjekt får man også kommet seg rundt på linja og vært på heia noe som jeg setter stor pris på. Jeg syntes også det er kjempefint å komme seg litt rundt i landet for å se nye steder og treffe nye mennesker.

Hvorfor bør unge velge en lignende karriere som deg i fornybarnæringen?

– Energimontøryrket gir deg en variert arbeidsdag og gode arbeidsmuligheter fremover. Hvis du liker nye utfordringer, ønsker å jobbe sammen i team og se litt av landet, så er dette riktig vei å gå. Du må ikke være redd for å jobbe i høyden, ei heller i kaldt og surt vær.

I flott vintervær jobbes det på linja til Sira-Kvina kraftselskap.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: