Energi Norge

Innhold

Ukens innblikk: Verdens beste bransje!

Bilde av en mann på stand

Foto: mpenergi

Hver uke forteller vi historien bak et arbeidshverdagsbilde på Instagram slik at du blir kjent med én av kraftnæringens 15.000 helter. På PTK2015 fant vi daglig leder/prosjektansvarlig Morten Pedersen (40) i mpenergi.

I hvilken forbindelse er bildet tatt? 

- mpenergi er på PTK2015 for fjerde året, men det er første gang vi har stand. I den forbindelse er jeg her selv sammen med to ansatte. Vi valgte å lage en stand som snakker for seg selv med bilder, vi er svært godt fornøyd med tilstedeværelsen.

Hva går en vanlig arbeidsdag ut på?

- Arbeidsdagen min består av å løse utforutsette oppgaver for kraftselskapene ved drift og driftsstans. Fagfeltet er mekaniske konstruksjoner i vannveiene, fortrinnsvis med vannet tilstede. Dette medfører svært mye riggarbeid, bruk av mobilkraner, dykkerarbeid – med tilhørende prosjektledelse og HMS.

Morten deler ofte bilder på Instagram (@mpenergi) fra jobbhverdagen sin. Gjør det du og, med emneknappen #strømbassadør.

Hva liker du best ved arbeidsdagen din?

- Miljøet i kraftbransjen med dyktige og hyggelige mennesker, samtidig som utfordringene står i kø. Med lang erfaring opplever jeg ofte at teori og praksis ikke alltid er samstemte, det kan gi ytterligere utfordringer.

Hvorfor bør andre velge en lignende karriere som deg i fornybarnæringen?

- Det finnes ikke noe som er mer fremtidsrettet enn fornybarenergi, kan man da velge noe annet? Selvsagt ikke. Når i tillegg bransjen består av ekstremt hyggelige mennesker, bør valget være enkelt. Det er verdens beste bransje!

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: