Energi Norge

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

843 resultater

Type artikkel
Velg område
843 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Strømnett

  DIGIN-satsing blir del av nettselskapenes FoU-ramme

  Nettselskapenes felles digitaliseringsinitiativ DIGIN er blitt godkjent som et særlig tilfelle innenfor inntektsrammen. Nå vil kostnadene de har til DIGIN bli behandlet som en del av FoU-rammen for årene 2020 og 2021.

 2. Nyhet, Fornybar produksjon

  Skjerpede klimamål i EU gir økt trygghet for fornybarinvesteringer

  Før klimatoppmøtet i Glasgow neste høst, skal alle land melde inn nye og skjerpede klimamål. EU-kommisjonen kunngjorde forrige uke at de vil øke kuttmålet til minst 55 prosent i 2030.

 3. Nyhet, Fornybar produksjon

  Viktig avklaring om stoppregel i Sverige

  Stoppdato for svenske anlegg i elsertifikatmarkedet blir 31.12 2021. Avviklingen av støtteordningen fremskyndes til 2035 etter ny svensk-norsk enighet. Dette er en viktig avklaring, mener Energi Norge og Norwea.

 4. Nyhet, Medlemskap og fordeler

  Fornybaren: Kan vi redde klimaet med hydrogen?

  Hva er egentlig greia med det superlette grunnstoffet øverst til venstre i det periodiske system, som alle politikere kappes om å heie mest på? Og hva er forskjellen på grått, blått og grønt hydrogen?

 5. Nyhet, Fornybar produksjon, Skatt og økonomi

  Vannkraft beskattes hardest av alle næringer

  Effektiv skattesats for nye vannkraftprosjekter er nesten fem ganger høyere enn for olje og gass og 2,5 ganger høyere enn for vanlig industri. Det viser beregninger utført av Thema Consulting Group.

 6. Nyhet, Rekruttering og kompetanse

  Kvinnelige toppledere samlet hos Tina Bru

  Nylig avholdt olje- og energiminister Tina Bru (H) en arbeidslunsj med 24 kvinnelige toppledere i energisektoren. Her diskuterte de hva som kan gjøres for å løse klimaproblemet og samtidig sikre verdiskapningen.

 7. Nyhet, Fornybar produksjon, Energibruk og klima

  Høyre vil satse på hydrogen

  Høyre vil etablere knutepunkter for hydrogen til transport og industri og ønsker nullutslippsferger mellom de nordiske landene. Et betydelig løft fra regjeringens utspill i sommer, mener Energi Norge.

 8. Nyhet, Strømnett, Strømmarked

  Pålitelig strømforsyning i 2019

  Strømforsyningen hadde en pålitelighet på 99,99 prosent i 2019. Det viser fersk statistikk fra Reguleringsmyndigheten for energi i NVE (RME).

 9. Nyhet, Arbeidsrett og lønn

  Brudd i tariffoppgjøret i fornybarnæringen

  EL og IT Forbundet har brutt forhandlingene med Energi Norge om tariffoppgjøret for 2020. Nå blir det opp til Riksmekleren å forsøke å finne en løsning.

 10. Nyhet, Strømmarked

  Strømguiden: Norge har sikker strømforsyning

  Nettselskapenes oppgave er å sikre at landets 350 000 kilometer med strømkabler og linjer fungerer, og bringer strømmen hjem til deg.