Energi Norge

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

151 resultater

Type artikkel
Velg område
151 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Fornybar produksjon

  Skrinlegger nasjonal ramme for vindkraft

  Regjeringen har kommet frem til at forslaget om nasjonal ramme for vindkraft ikke skal gjennomføres. En god beslutning, mener Energi Norge.

 2. Nyhet, Fornybar produksjon

  Nasjonal ramme bør ikke peke ut områder

  Energi Norge mener at det ikke bør fastsettes en nasjonal ramme med utpekte områder for vindkraft i Norge. I stedet bør kunnskapsgrunnlaget videreutvikles og omsettes i forbedrede konsesjonsprosesser.

 3. Nyhet, Fornybar produksjon

  EU-ambassadører på norgesbesøk

  Olje- og energidepartementet og NVE arrangerte denne uken energistudietur for europeiske ambassadører i Norge. Målet var å bli bedre kjent med den fornybare kraftproduksjonen.

 4. Nyhet, Fornybar produksjon

  Statsministeren åpnet Norges største elvekraftverk

  Hafslund E-COs nye elvekraftverk Vamma 12 i Østfold ble onsdag offisielt åpnet av statsminister Erna Solberg. Det nye kraftverket er det største elvekraftverket som er bygget i Norge og det største i sitt slag som er bygget i Europa de siste 30 årene.

 5. Nyhet, Fornybar produksjon

  Norge kan ta havvindrolle uten dyre subsidier

  Energi Norge mener det er gode grunner til at Norge bør satse på ny havvindteknologi. Samtidig blir det viktig at satsingen skjer uten dyre støtteordninger som rammer strømkundene.

 6. Nyhet, Fornybar produksjon, Forskning

  Deler ut én milliard til laboratorier og utstyr

  Forskningsmiljøer over hele landet får én milliard kroner til forskningsanlegg, laboratorier, utstyr og databaser. Forskningssenteret på vannkraft, FME HydroCen, er en av de utvalgte som får støtte.

 7. Nyhet, Fornybar produksjon

  Vil du bidra til programmet på PTK 2020?

  Produksjonsteknisk konferanse (PTK) går av stabelen 2.-4. mars 2020. Sitter du på nyttig produksjonsteknisk kunnskap og erfaring du kan tenke deg å dele? Send oss ditt forslag.

 8. Nyhet, Fornybar produksjon

  Kan få mye mer vannkraft – og bedre miljø

  I Forsknings-Norge har vi nå utviklet metodikk for såkalt miljødesign som gjør det mulig å ta vare på natur og samtidig produsere fornybar kraft lønnsomt, skriver Atle Harby i Sintef.

 9. Nyhet, Fornybar produksjon

  Kvinnenettverk har samlet 300 medlemmer

  Interessen for kraftbransjens kvinnenettverk øker stadig og teller nå 300 medlemmer fordelt på 90 forskjellige kraftrelaterte bedrifter. 26. september skal nettverket samles hos Skagerak Energi i Porsgrunn.

 10. Nyhet, Fornybar produksjon

  Varsler offensiv satsing på hydrogen

  Statssekretær Atle Hamar (V) mener energiselskapene må være frempå og ta ansvar for Norges hydrogensatsing, når regjeringen ved årsskifte skal legge frem sin hydrogenstrategi.