Energi Norge

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

198 resultater

Type artikkel
Velg område
198 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Strømnett, Strømmarked

  Pålitelig strømforsyning i 2019

  Strømforsyningen hadde en pålitelighet på 99,99 prosent i 2019. Det viser fersk statistikk fra Reguleringsmyndigheten for energi i NVE (RME).

 2. Nyhet, Strømmarked

  Strømguiden: Norge har sikker strømforsyning

  Nettselskapenes oppgave er å sikre at landets 350 000 kilometer med strømkabler og linjer fungerer, og bringer strømmen hjem til deg.

 3. Nyhet, Strømmarked

  Strømguiden: Ditt strømforbruk

  Vi bruker strøm til alle døgnets tider. Fra vi står opp om morgenen til vi legger oss om kvelden benytter vi oss av flere titalls elektriske apparater. Hva skulle vi gjort uten strøm?

 4. Nyhet, Strømmarked

  Strømguiden: Valg av strømprodukt

  Syns du strøm er vanskelig? Vet du ikke hva du bør velge? Dette bør du spørre om når du skal velge strømprodukt.

 5. Nyhet, Strømmarked

  Følger handelskapasitet og nye kabelprosjekter tett

  Det er flere uavklarte spørsmål rundt de nye kablene til Tyskland og England. Samtidig har det vært problemer med kapasiteten mot Danmark og Sverige. Energi Norge følger situasjonen tett.

 6. Nyhet, Strømmarked

  ACER godkjenner nordisk kapasitetsmarked for reserver

  De nordiske TSO-ene har foreslått å innføre et felles nordisk kapasitetsmarked for automatiske sekundærreserver (aFRR). Nå er reglene godkjent på europeisk nivå, og markedet skal etter planen etableres i andre kvartal 2021.

 7. Nyhet, Strømmarked

  Kommer: Bransjenorm for opprinnelsesmerket strøm

  Opprinnelsesmerket strøm er forbrukerens mulighet til å støtte og påvirke fornybar energi. Denne høsten starter arbeidet med å oppdatere bransjenormen som ble utarbeidet i 2007. En ny bransjenorm bør være på plass på nyåret 2021.

 8. Nyhet, Strømmarked

  Energipolitikk til kundenes beste

  Lar vi kraftmarkedet fungere uten nye subsidier, og utnytter strømnettet bedre enn i dag, vil vi få den kraften vi trenger til en lavest mulig pris for samfunnet, skriver Knut Kroepelien.

 9. Nyhet, Strømmarked

  NVE lanserer oversikt over fysisk levert strøm i Norge

  NVE sin varedeklarasjonen for strøm for 2019 er utarbeidet med bakgrunn i europeisk handel med opprinnelsesgarantier. I år lanserer de også ny informasjon om den fysisk leverte strømmen i Norge – basert på norsk kraftproduksjon og import og eksport av strøm fra og til nabolandene våre.

 10. Nyhet, Strømmarked

  Flere kjøper opprinnelsesmerket strøm i Norge

  I 2019 ble det kjøpt 25 TWh med opprinnelsesmerket strøm i Norge. Det var 5 TWh mer enn i 2018 – en økning på 25 %. Ordningen er viktigere enn noen gang, mener Energi Norge.