Energi Norge

Innhold

Energiforskning

EnergiAkademiet jobber for økt forskningsaktivitet til nytte for fornybarnæringen. Mer enn åtti energibedrifter deltar i EnergiAkademiets fellesfinansierte forskningsprosjekter for økt kunnskap for bedre valg.

Hvorfor forskning?

- Forskning og utvikling handler om å vinne innsikt, og om å kunne identifisere løsninger som reduserer kostnader, både bedriftsøkonomiske, samfunnsøkonomiske og miljømessige. Det handler om redusert risiko, om konkurransekraft og om økt avkastning for eierne, sier direktør for forskning i Energi Norge, Mona Askmann

Siste nytt om energiforskning

 1. Nyhet, Energibruk og klima

  Presenterte forskning om kraft- og varmesamspill

  Over fire år har forskere ved NMBU – i tett samarbeid med kraftnæringen – studert hvordan et tettere samspill mellom kraft og varme kan påvirke kraftoverskudd, lagring av energi og lønnsomhet i det nordiske systemet. Nå er resultatene klare.

 2. Nyhet, Strømnett

  Milliarder å spare på stolpevedlikehold

  Norge har et aldrende distribusjonsnett som trenger oppgradering. Ved å benytte ny norsk forskning innen vedlikehold, vil nettselskapene kunne spare opp mot tre milliarder kroner årlig.

 3. Nyhet, Fornybar produksjon

  Åpnet nytt forskningssenter for vannkraft

  Olje- og energiminister Terje Søviknes åpnet mandag Norges nye storsatsing på vannkraftforskning i Trondheim. HydroCen skal gjennom kunnskap og innovasjon bidra til å styrke Norges posisjon som ledende vannkraftnasjon.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt