Energi Norge

Innhold

Energiforskning

EnergiAkademiet jobber for økt forskningsaktivitet til nytte for fornybarnæringen. Mer enn åtti energibedrifter deltar i EnergiAkademiets fellesfinansierte forskningsprosjekter for økt kunnskap for bedre valg.

Hvorfor forskning?

- Forskning og utvikling handler om å vinne innsikt, og om å kunne identifisere løsninger som reduserer kostnader, både bedriftsøkonomiske, samfunnsøkonomiske og miljømessige. Det handler om redusert risiko, om konkurransekraft og om økt avkastning for eierne, sier direktør for forskning i Energi Norge, Mona Askmann

Siste nytt om energiforskning

 1. Nyhet, Fornybar produksjon

  Åpnet nytt forskningssenter for vannkraft

  Olje- og energiminister Terje Søviknes åpnet mandag Norges nye storsatsing på vannkraftforskning i Trondheim. HydroCen skal gjennom kunnskap og innovasjon bidra til å styrke Norges posisjon som ledende vannkraftnasjon.

 2. Nyhet, Nyhet

  Fjernvarme gjør ny fornybar kraftproduksjon mer lønnsom

  Bedre kobling mellom fjernvarme- og kraftproduksjonen i Norden vil øke verdien av ny fornybar vind-, sol- og småkraft, viser et forskningsprosjekt ved Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet (NMBU).

 3. Nyhet, Nyhet

  Spenningsmåling i AMS skal forlenge levetid på distribusjonsnettet

  Undersøkelser viser at 30 til 50 prosent av det norske lavspenningsnettet kan ha spenningsproblemer. Et nytt FoU-prosjekt skal analysere mulighetene for å anvende AMS-data for optimal spenningsregulering.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt