Ber selskapene vurdere forskuttering av dagpenger

Nyhet, Arbeidsrett og lønn

Publisert

Mann på talerstol. foto

Torbjørn Røe Isaksen spør bedriftene som har likviditet til det, om å forskuttere ut lønn til de permitterte de første 20 dagene. Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen / Høyre

Arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) oppfordrer arbeidsgivere som kan, om å forskuttere dagpenger til permitterte arbeidstakere for å avlaste NAV. Energi Norge ber medlemsbedrifter om å vurdere muligheten.

For å hjelpe NAV i en vanskelig tid har arbeids- og sosialminister Røe Isaksen oppfordret bedriftene som har anledning til å forskuttere permitteringslønnen inntil 20 dager etter de nye reglene.

– Vi spør om bedriftene som har likviditet til det, kan forskuttere ut lønn til de permitterte de første 20 dagene. Det vil være til stor hjelp og lette på presset hos NAV, sier Isaksen til Dagens Næringsliv.

Arbeidsgiver må betale de to første dagene, som vil si at NAV refunderer inntil 18 dager av beløpet som forskutteres. Det gjelder lønn inntil 6G (ca 600.000 kroner), etter egen beregningsmodell.

– Vi har stor forståelse for oppfordringen fra arbeidsministeren i en vanskelig tid. Vi ber medlemmene våre om å vurdere muligheten, men vil presisere at det er opp til den enkelte bedrift om man kan gjennomføre en slik forskuttering, sier direktør for arbeidsliv Ståle Borgersen i Energi Norge.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: