Brudd i tariffoppgjøret i fornybarnæringen

Nyhet, Arbeidsrett og lønn

Publisert

Foto: Mange mennesker sitter rundt et bord

De to delegasjonene forhandlet i to dager før det ble brudd. Her fra oppstarten, da optimismen fortsatt rådet.

EL og IT Forbundet har brutt forhandlingene med Energi Norge om tariffoppgjøret for 2020. Nå blir det opp til Riksmekleren å forsøke å finne en løsning.

Årets oppgjør er et hovedoppgjør hvor det blir forhandlet om både lønnstillegg og innholdet i Energioverenskomsten, som er tariffavtalen mellom EL og IT Forbundet og Energi Norge.

Natt til onsdag valgte forbundet å bryte forhandlingene, som hadde pågått siden mandag.

– EL og IT Forbundet har fremmet en rekke krav, uten å tilby noe tilbake. Vi mener vi har vært konstruktive og strukket oss langt, og synes det er overraskende at forbundet velger å bryte, sier Ståle Borgersen, direktør for arbeidsliv i Energi Norge.

Økonomisk ble EL og IT Forbundet tilbudt et oppgjør i tråd med frontfaget. Dette til tross for at koronapandemien og historisk lave kraftpriser gjør at mange av Energi Norges medlemsbedrifter er inne i en tid med svekket lønnsomhet. Entreprenørbedriftene opplever dessuten skjerpet konkurranse og har et sterkt behov for modernisering av tariffavtalen.

Oppgjøret går nå til mekling og partene vil møte hos Riksmekleren tidligst i oktober. Driften i kraftselskapene berøres inntil videre ikke av forhandlingsbruddet.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne: