Energi Norge

Innhold

Camilla M. Granheim / Energi Norge

Energibruk og klima

Her finner du informasjon om viktige spørsmål for fornybarnæringen som gjelder klimapolitikk- og regulering, klimakvotehandel, tiltak for grønn vekst, Enova, energieffektivisering, utvikling av datalagre og industri samt elektrifisering av transport og offshore-installasjoner.

Siste nytt om energibruk og klima 

 1. Nyhet, Energibruk og klima

  EU kan styrke verdiskapingen i norsk fornybarnæring

  Dersom EUs nye reformpakke for energimarkedet utarbeides på riktig måte, kan det gi muligheter for økt verdiskaping i norsk fornybarnæring. Dette var Energi Norges hovedbudskap på et seminar om EUs såkalt "Vinterpakke" torsdag.

 2. Nyhet, Energibruk og klima

  "Nesten-nullenergibygg" må kunne bruke strøm fra nettet

  Når norske myndigheter nå skal definere hva som menes med "nesten-nullenergibygg", er det viktig at strøm fra nettet likestilles med energi produsert på selvet bygget. Det er en av hovedkonklusjonene i et notat fra Thema Consulting Group på oppdrag fra Energi Norge.

 3. Nyhet, Energibruk og klima

  Energiunionen viktig for EUs energi- og klimapolitikk

  Rammene for norsk klima- og energipolitikk legges i stor grad i Brussel, og EU-kommisjonen har hatt etablering av energiunionen som et sentralt politisk prosjekt for å redusere klimagassutslipp, styrke konkurranseevnen og øke forsyningssikkerheten.

Politiske saker om energibruk og klima: 

 1. Politisk sak, Strømmarked, Energibruk og klima

  Opprinnelsesgarantier – forbrukerens mulighet til å påvirke produsentene

  En opprinnelsesgaranti er et finansielt bevis på at det et eller annet sted produseres like mye strøm basert på fornybare kilder som den strømmen man kjøper selv.

 2. Politisk sak, Energibruk og klima

  Enova – et verktøy for klimagassreduksjon og energieffektivisering

  Enova ble opprettet i 2001 med formål å drive fram en miljøvennlig omlegging av energibruk og energiproduksjon, samt bidra til utvikling av energi- og klimateknologi.

 3. Politisk sak, Energibruk og klima

  Byggeforskrifter er viktig for energisystemet

  Det er betydelige potensialer for energieffektivisering i eksisterende bygningsmasse og ny teknologi fører til kraftig reduksjon i energibehov i nye bygg.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt