Energi Norge

Innhold

Nordiske kraftinteresser under samme tak i Brussel

Nyhet, Energibruk og klima

Publisert

En mann klipper en rød snor og menneker fotograferer. Foto

Visepresident i Europakommisjonen, Jyrki Katainen, hadde æren av å klippe den røde snoren under åpningen av fellesnordisk energikontor i Brussel. Foto: Juha Roininen

Mandag 28. november ble Nordic Energy Office offisielt åpnet. Finsk Energi, Dansk Energi, Energiföretagen Sverige og Energi Norge har skaffet seg en felles plattform for arbeidet med EUs institusjoner, et steinkast fra EU-kommisjonens hovedsete.

–  Vi har lange tradisjoner for nordisk energisamarbeid, både praktisk gjennom den nordiske kraftbørsen NordPool som ble etablert allerede for 20 år siden, og politisk gjennom foreningen Nordenergi, sier administrerende direktør Oluf Ulseth i Energi Norge.

I Nordic Energy Office er også energiselskapene Agder Energi, DONG Energy og Fortum flyttet inn så her blir det en god bredde i det nordiske samarbeidet.

Visepresident i Europakommisjonen, Jyrki Katainen, hadde æren av å klippe den røde snoren.

– Norden er en foregangsregion for samarbeid om markedsintegrasjon og utrulling av fornybar energi. Hvis vi ønsker at fornybart skal vokse, trenger vi mer integrerte energimarkeder for å utvide vårt samarbeid over grensene på alle nivåer. Dette er hva vi ønsker å støtte opp om i den nært forestående vinterpakken for energi, sa Katainen i sin tale.

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen gratulerte fra Norges regjering. Han poengterte at slikt samarbeid er etterlengtet og skjer på det rette tidspunktet.

Saksofonist og operasanger Håkon Kornstad underholdt de 130 gjestene fra mange deler av den europeiske energibransjen.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne: