Energi Norge

Innhold

– Vi har bygget landet, nå må vi elektrifisere

Nyhet, Energibruk og klima

Publisert

Professor, politiker og forfatter Per Espen Stoknes mener elektrifisering av Norge er billigere, renere og mer lønnsomt for landet. Her forteller han om sine tanker rundt vekst, elektrifisering og lavutslippssamfunnet.

– Fra 1950 og fremover hadde vi en fortelling om å bygge landet, det har vi levert på. Dette århundrets fortelling handler om å elektrifisere alt, sier Stoknes. 

Han er professor ved Handelshøyskolen BI og vararepresentant på stortinget for Miljøpartiet De Grønne. På Markedskonferansen i regi av Energi Norge delte han sine tanker rundt hvorfor strøm er en forutsetning for sunn vekst frem mot 2050. 

Det valgte Stoknes å gjøre gjennom en fortelling om hvordan man bygger et land, ved å bevege seg mellom ulike innovative faser. Fra mekanisering, stål og jernbane, til TV, luftfart og datamaskiner. Stoknes mener den siste fasen handler om det fornybare, ressursproduktiviteten og grønne systemdesign.  

– Elektrifisering er bedre, billigere, renere og mer lønnsomt. Det er den fortellingen folk flest trenger å høre for å få lyst til å bo i et lavutslippssamfunn. Det kommer til å overraske folk hvor fort dette kommer til å gå, sier Stoknes. 

 

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: