Energi Norge

Innhold

– De neste fem årene i Europa bør handle om klima

Nyhet, Energibruk og klima

Publisert

mennesker. Foto

EU-kommisær Margrethe Vestager snakket på et seminar i Brussel om hvilke saker hun mener blir viktig i den kommende perioden i EU. Foto: Erik Luntang / Energi Norge

EU-kommisær Margrethe Vestager peker på klima, energisamarbeid og implementering av nye klimamål som noen av de viktigste sakene i den kommende femårsperioden i EU.

Før påske deltok den danske EU-kommisæren på et arrangement i Brussel i regi av Energi Norge og søsterorganisasjonene i Danmark, Sverige og Finland. I mai er det valg i EU og Vestager ble derfor utfordret på hva hun mener blir de viktigste sakene i den kommende femårsperioden.

Vestager pekte på klima som en viktig sak, og at den kommende perioden i stor grad kommer til å handle om implementering av det som har blitt besluttet i nåværende periode.

– Vi vil måtte takle konsekvensene av klimaendringer. Tydelige klimamål for 2030 og 2050 gjør oss i stand til å lede an, men vi trenger å implementere det vi nå har besluttet, sa Vestager.

Hun mener forandringer i energisystemet ikke bare vil kreve industrielle endringer, men også kulturelle.

– Når du er fjerde generasjons gruvearbeider, er det ikke bare en jobb, det er en del av din kultur og hvem du er, sa kommisæren.

Vestager påpekte også viktigheten av at energimarkedene kobles godt nok. Her trakk hun frem arbeidet med å løse kabelfloken for å gi en minimumskapasitet mellom Danmark og Tyskland.

– Energimarkedet er en del av EUs fredsprosjekt. Vi må lære å stole på naboene våre for å sikre vårt energibehov, avsluttet Vestager.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: