Energi Norge

Innhold

Viktig steg for elektrisk næringstransport

Nyhet, Energibruk og klima

Publisert

Elektrisk varebil illustrasjon.

Enova gir inntil 50 000 kroner i klimarabatt for elektriske varebiler og 5 000 for tilhørende lader. Illustrasjon: Enova

Enovas nye nullutslippsfond skal gjøre det enkelt for bedriftene å søke om støtte til elektriske varebiler. Målet er at nye nullutslippsløsninger skal bli konkurransedyktige i markedet. Viktig og bra virkemiddel, mener Energi Norge.

Det er Klima- og miljødepartementet som har gitt Enova i oppdrag å forvalte et nullutslippsfond for næringstransport finansiert over statsbudsjettet. Denne uken ble støtteordningen til el-varebiler lansert i Oslo. Ordningen går ut på at bedrifter kan søke om inntil 50 000 kroner i støtte til bilen og 5 000 kroner til laderen.

– Vi har ventet på et godt virkemiddel for næringstransport og er glad for at støtteordningen nå er på plass og er enkel å bruke. Nå må vi jobbe videre for å finne like gode løsninger for andre næringskjøretøy hvor teknologier som hydrogen, biodrivstoff og elektrisitet bør konkurrere, sier administrerende direktør Knut Kroepelien i Energi Norge.

Nullutslippsfondet skal bidra til å kutte klimagassutslipp i næringstransporten gjennom effektiv utrulling av nye løsninger. Midlene er ment for å gi trygghet og forutsigbarhet for markedet slik at nullutslippsløsninger blir konkurransedyktige.

– Støtteordningen fra Enova er et viktig nytt steg for et fullelektrisk Norge. Elektrisk transport er billigere i drift enn fossilbiler, men det er fortsatt viktig med gode virkemidler for å få løsningene ut i markedet, sier Kroepelien.

Les mer om Nullutslippsfondet her.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: