Energi Norge

Innhold

Oslo kommune fikk pris for årets klimatiltak

Nyhet, Energibruk og klima

Publisert

mennesker på scene. foto

Oslos byrådsleder Raymond Johansen mottok prisen for årets lokale klimatiltak på Zerokonferansen denne uken. Foto: Alexander Eriksson / ZERO

Oslo kommune gikk til topps i kåringen "Årets lokale klimatiltak" med verdens første utslippsfrie anleggsplass. En fantastisk jobb som fortjener heder og ære.

Årets lokale klimatiltak er en klimakonkurranse for kommunesektoren som arrangeres av KS, Kommunalbanken og Miljøstiftelsen ZERO. Prisen ble delt ut til Oslos byrådsleder Raymond Johansen under Zerokonferansen denne uken.

– I år var det ingen tvil i juryen om hvem som skulle ha førsteplassen. Her har vi et prosjekt som vil kunne bidra til store utslippskutt over hele kloden, sier jurymedlem Kristin Halvorsen i CICERO i en pressemelding.

Oslo kommune har etablert verdens første utslippsfrie anleggsplass i Olav Vs gate, og i tillegg jobber kommunen aktivt i internasjonale bynettverk med å få byer over hele verden til å etterspørre utslippsfrie anleggsmaskiner og lavutslippsmaterialer. Byene har samlet en betydelig innkjøpsmakt som kan endre bygg- og anleggsbransjen i en klimavennlig retning.

Plug AS.

Thor André Ber, daglig leder i Plug AS. Foto: Alexander Eriksson / ZERO

– Oslo kommune fortjener heder og ære for den fantastiske jobben de gjør. De tør å gå foran ved å stille krav om utslippsfrie alternativer på byggeplasser og utnytter styrken i de offentlige anbudene, sier næringspolitisk rådgiver Jon Erling Fonneløp i Energi Norge.

Energi Norge har lenge jobbet med problemstillinger knyttet til utslippsfrie byggeplasser. Les mer om arbeidet i denne veilederen og denne rapporten.

På Zerokonferansen ble også Næringslivets klimapris delt ut, og i år gikk prisen til steinullfabrikken ROCKWOOL. Selskapet har elektrifisert fabrikken sin og kutter dermed CO2-utslippene med 80 prosent og reduserer avfall til deponi med 95 prosent. BKK-eide Plug, som utvikler, bygger og drifter anlegg som skal forsyne skip med ren energi, var også blant de topp tre nominerte til denne prisen.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: