Energi Norge

Innhold

Hvorfor betaler vannkraft mye mer skatt enn vindkraft?

To personer som snakker. foto

Knut Kroepelien intervjues av Elinor Øsebak-Loe (14) som forrige uke hadde arbeidsuke hos enerWE. Foto: Chul Christian Aamodt

Elinor Øsebak-Loe (14) har intervjuet administrerende direktør Knut Kroepelien i Energi Norge. Hun ville blant annet vite hvorfor vindkraft betaler mindre skatt enn vannkraft og hvorfor vi selger strøm til utlandet.

Elinor Øsebak-Loe går på Vestfossen Ungdomsskole og hadde forrige uke arbeidsuke hos enerWE, energibransjens digitale kanal. Hun ønsket å lære mer om energibransjen og ville blant annet at Kroepelien skulle forklare hvorfor vannkraft betaler mer skatt enn vindkraft.

– Vannkraft, olje og gass kan man bare bygge ut på noen små bestemte steder som man ikke kan flytte på, og noen kan tjene veldig mye penger på det. Da betaler man mye skatt. Med vindkraft er det litt annerledes fordi det blåser nesten overalt, og det er ikke så mye penger å tjene på det ennå. Men hvis man begynner å tjene mye penger på vind, så bør det være skatt på den ekstraordinære profitten, sier Kroepelien i Podcast-intervjuet.

I podcasten stilt hun også spørsmål til Kroepelien om hvorfor vi selger strøm til utlandet, hvorfor vi må bygge ut mer fornybar energi og om solceller på taket er smart. Og sist, men ikke minst, hvorfor ungdommer bør ha lyst til å jobbe i energibransjen.

Hør intervjuet her

 

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: