Energi Norge

Innhold

Rolls-Royce til Vinterkonferansen

Nyhet, Energibruk og klima

Publisert

Illustrasjon av elektrisk fly i luften

Rolls-Royce Electrical Norway har fått et globalt ansvar for en portefølje med elektriske løsninger i Rolls-Royce. Illustrasjonen viser E-Fan X, som er verdens første hybride jetfly. Foto: Airbus

Sentralt i det grønne kappløpet står utviklingen av ny teknologi for lavutslippssamfunnet. Rolls-Royce er en av aktørene som satser på å utvikle fremtidens elektriske og hybride fly.

Det britiske konsernet er verdens største leverandør av jetmotorer til fly. Selskapet satser tungt på utvikling av løsninger for lavutslippssamfunnet, og i sentrum av utviklingen står nyetableringen Rolls-Royce Electrical Norway AS med hovedkontor i Trondheim.

Til Energi Norges Vinterkonferanse 27.-29. mars kommer administrerende direktør Sigurd Øvrebø i Rolls-Royce Electrical Norway.

Sigurd Øvrebø

Administrerende direktør Sigurd Øvrebø i Rolls-Royce Electrical Norway.

– At satsingen knyttes til Norge handler om at det blir lagt merke til internasjonalt at vi er lagt fremme på elektrifisering. Samtidig er vi gode på teknologi, vi har fornybar energi og vi har flyselskaper som sier at de skal være først ute med å ta i bruk løsningene når de er klare, sier Øvrebø.

Nye arbeidsplasser

Rolls-Royce Electrical Norway har fått et globalt ansvar for en portefølje med elektriske løsninger. Ett av disse er E-Fan X, som er verdens første hybride jetfly. Målet er at dette skal inn i testflyvning i 2021.

– Vi i ferd med å etablere ett nytt testsenter i Trondheim som er stort nok til å teste ett fullskala flyanlegg. Vi kommer også til å jobbe med løsninger for infrastruktur rundt flyplasser, sier Øvrebø.

Testsenteret har mange lokale fordeler for underleverandører og lokal innleie på ingeniørtjenester. Når selskapet i slutten av 2018 utlyste ni ledige stillinger fikk de over 700 søkere.

– Denne satsingen er virkelig en fjær i hatten for elektromiljøet i Trondheim. Vi har så mange flinke folk i Norge, som virkelig ønsker å være med på å skape de nye løsningene for fremtiden, avslutter Øvrebø.

Fremtidens løsninger

På Vinterkonferansen skal Øvrebø fortelle mer om hele utviklingen som pågår innen Rolls-Royce for å elektrifisere morgendagens fly. I programmet er det også flere spennende innlegg om nettopp fremtidens løsninger for lavutslippssamfunnet.

BKK har satt seg ambisjoner om å være størst på elektrifisering i Norge, og til konferansen kommer konsernsjef Jannicke Hilland.

– Jeg skal snakke om hvordan vi jobber for å elektrifisere Norge, og hvorfor vi mener at det er viktig å sette tydelig retning og vise at vi er villige til å investere for å øke tempoet i en helt nødvendig energiomstilling, sier Hilland.

Hun poengterer at dette handler om å kombinere klimaansvar med lønnsom forretning. Det er også daglig leder Marius Holm i ZERO opptatt av.

– Jeg skal snakke om hvordan Norge kan bli fornybart og elektrisk, samtidig som vi forblir et lykkelig og fredelig land. Løsningene og de politiske virkemidlene må ikke bare være effektive, de må også være fornuftige, forståelige og legitime for å bli akseptert, sier Holm.

Blir du med på årets Vinterkonferanse i Malmø fra 27.-29. mars? Meld deg på her.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne: