En vassdragsdam. Foto Foto: Foto: Saudefaldene

Kompetansegivende kurs i damsikkerhet

Energi Norge arrangerer Damsikkerhet I og Damsikkerhet III som er obligatoriske for henholdsvis tilsynspersonell og ledere i henhold til vassdragslovgivningen. Se mer informasjon om kursene her.

Kvalifikasjonskrav

Det stilles faglige kvalifikasjonskrav til flere roller for arbeid med damsikkerhet. Dette er gitt i Damsikkerhetsforskriften, DSF. Kompetansekravene gjelder for leder, vassdragsteknisk ansvarlig, tilsynspersonell for dammer, rør og andre vassdragsanlegg i konsekvensklasse 1-4. Det stilles også kvalifikasjonskrav til fagansvarlige samt utførende foretak, anleggsleder og kontrollør. NVE har beskrevet kvalifikasjonskrav- og godkjenning her. 

Kommende arrangement

  1. , Radisson Blu Hotel

    KOLEMINI 2

    Bruk av gode kontraktstandarder er basis for et vellykket anskaffelsesprosjekt. På dette arrangementet presenteres det viktigste fra KOLEMINI 2.

  2. Sikkerhet for allmenheten 2023

    Et skreddersydd kurs om eier og leder sitt ansvar for allmennheten sin sikkerhet rundt vassdragsanlegg. Kurset gir en praktisk rettet innføring i regelverket og praktiske eksempler på hvordan kravene i forskriften kan oppfylles.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: 

Praktiske opplysninger