Energi Norge

Innhold

Stor interesse for kvinnenettverk i kraftbransjen

Seks kvinner på rekke og rad. foto

Onsdag hadde kvinnenettverket i kraftbransjen sin første samling i Drammen. Styringsgruppen i nettverket består av Bente Taraldsten Brunes i Multiconsult SF (fra venstre), Solgun Furnes i Energi Norge, Kristine Gjøsæter i Glitre Energi, Line Drange Ruud i Glitre Energi, Jane Berit Solvi i Skagerak Energi og Mari Strand i Andritz Hydro.

På kort tid har et nytt nettverket for kvinner i kraftbransjen tiltrukket seg over 100 medlemmer. Etter en liten tjuvstart på PTK i mars møttes nettverket for første gang hos Glitre Energi denne uken.

– Vi tok initiativ til å starte nettverket for å skape en arena der kvinner kan heie på hverandre, dele erfaringer og motivere hverandre. Vi håper nettverket vil bidra til å rekruttere flere jenter og samtidig jobbe for at de jentene som allerede er i bransjen blir her, sier Line Drange Ruud i Glitre Energi Produksjon.

Nettverket ønsker å favne alle kvinner innenfor alle fagområder som Energi Norge dekker.

Opp på talerstolen

Det var da Drange Ruud og hennes kollega i Glitre Energi, Kristine Gjøsæter, så programmet til årets Produksjonsteknisk konferanse (PTK) at de fikk idéen om å starte kvinnenettverket.

– Vi så at det var alt for få kvinner som skulle presentere noe fra scenen på PTK. Det synes vi var dårlig, men for å gjøre noe med det må jo kvinner melde seg og vi kan ikke sutre uten å gjøre noe med det selv. Derfor tror vi det er viktig å motivere og engasjere hverandre til å vise frem og være stolte av jobben vi gjør, sier Gjøsæter.

I forbindelse med konferansen samlet de, med hjelp fra Energi Norge, kvinnelige deltakere til en første uoffisiell samling. På kort tid etter det har nettverket tiltrukket seg over 100 medlemmer.

Solgun Furnes i Energi Norge sitter i styringsgruppen for nettverket og er veldig positiv til initiativet.

– Jeg ønsker meg flere kvinner på talerstolen der bransjen samles, og håper nettverket kan bidra til at det blir lettere å finne dem og at de tør å stikke seg frem. Energi Norge ønsker å bidra til at kvinnenettverket videreutvikles fremover og til at det blir kjent i hele bransjen, sier Furnes.

Første samling

Onsdag ettermiddag denne uken avholdt nettverket sin første offisielle samlingen i Drammen, med nærmere 60 deltakere. Her ble målene med nettverket presentert, etterfulgt av faglige innlegg fra flere kvinner som jobber i kraftbransjen. 

– Det var veldig god stemning under samlingen og vi fikk mange gode tilbakemeldinger. Det var gøy å se at så mange valgte å ta turen til Drammen, sier Drange Ruud.

Nettverket planlegger å holde samlinger hvert halvår fremover og neste møte blir hos Skagerak Energi 26. september.

Styringsgruppen for nettverket består av Bente Taraldsten Brunes i Multiconsult SF, Solgun Furnes i Energi Norge, Kristine Gjøsæter i Glitre Energi, Line Drange Ruud i Glitre Energi, Jane Berit Solvi i Skagerak Energi og Mari Strand i Andritz Hydro.

Meld deg inn her.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: