Innhold

Flytter Vinterkonferansen 2021 hjem til Norge

Foto: Et hjerte lyser opp nattehimmelen.

Etter mange år i utlandet tar vi Vinterkonferansen hjem. Foto: Simon Migaj / Unsplash

Tirsdag 9. mars kan vi igjen ønske velkommen til Energi Norges viktigste næringspolitiske møteplass for toppledere i fornybarnæringen, energipolitikere og grønt næringsliv.

Våren 2020 måtte konferansen avlyses, og selv om koronapandemien neppe er over i mars 2021, gleder vi oss til igjen å samles for å sette våre næringspolitiske temaer på dagsorden.

Etter mange år i utlandet tar vi konferansen hjem og møtes på Gardermoen til en dag tettpakket med aktuelle temaer og næringspolitisk dialog.

– Norge skal bli verdens første fornybare og fullelektriske samfunn, men utslippskuttene kommer ikke av seg selv. Både vindkraftutbygging og utvekslingskabler møter motstand, hvordan sikrer vi tilstrekkelig kraftproduksjon og kapasitet til utslippskutt og nye elektriske verdikjeder? Det er blant temaene vi vil diskutere, forteller administrerende direktør Knut Kroepelien i Energi Norge.

Koronapandemien har endret hverdagen, handlingsmønster og investeringer. Kan stimuleringspakkene akselerere den grønne omstillingen? EU legger store ambisjoner i Green New Deal, Tyskland faser ut kull og bruker milliarder på hydrogen og havvind. Her hjemme går koronastøtten til oljenæringen. Henger Norge med i det grønne skiftet?

– Vinterkonferansen adresserer de store trendene i europeisk energiomstilling, krafthandelens betydning for innfasing av mer fornybar energi og hvilken rolle Norge kan spille i våre nærområder, sier Kroepelien.

Vi håper vi kan samles fysisk. I tråd med gjeldende smittevernregler vil et begrenset antall motta invitasjon til konferansen, mens øvrige deltakere kan følge programmet digitalt.

Vinterkonferansen er Energi Norges viktigste næringspolitiske konferanse for toppledere fra fornybarnæringen, energipolitikere, energimyndigheter, grønt næringsliv og journalister.

 

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne: