Energi Norge

Innhold

Handlingsplan for vannkraften: "Fra arvesølv til fremtidsgull"

Vannkraften er kanskje Norges eneste konkurransefortrinn som ikke lar seg kopiere av andre land. Det må vi utnytte til å skape arbeidsplasser og nye markedsmuligheter både på hjemmebane og ute i Europa, mener vannkraftprodusentene selv.

Statssekretær Holmen i OED takker for innspillet fra vannkraftnæringen

  1. Handlingsplan for vannkraften

    Norge må utnytte konkurransefortrinnet vannkraften gir til å skape arbeidsplasser og nye markedsmuligheter både på hjemmebane og ute i Europa, slår vannkraftnæringen selv fast i handlingsplanen "Fra arvesølv til fremtidsgull" (august 2017).

– Vår visjon er at vannkraften skal styrke Norges grønne konkurransekraft ved å levere verdens mest effektive, klimavennlige og fleksible kraftproduksjon, sier administrerende direktør Oluf Ulseth i Energi Norge.

Siden Norges kraftproduksjon i de fleste år er høyere enn forbruket, kan overskuddet av fornybar kraft tas i bruk i klimaets tjeneste, blant annet til transport og oljeutvinning – men også til nye forretningsområder.

– Norge har for eksempel svært gode forutsetninger for å tiltrekke seg datasentre som trenger mye strøm til drift og kjøling av serverne. Så dersom det legges til rette for lønnsomme investeringer i vannkraft, vi det både skape arbeidsplasser og bidra til å kutte klimagassutslipp, sier Ulseth.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne: