Energi Norge

Innhold

Debatt om vannkraftens fremtid på PTK

Nyhet, Fornybar produksjon

Publisert

En bølge med en tekstboks over seg. foto

Vi tar debatten om vannkraftens fremtid på PTK 2018. Foto: Jon Danielsen

Norsk vannkraft trenger 50 milliarder i reinvesteringer de neste 12 årene. På PTK tar vi debatten – hvordan skal vannkraftbransjen styrke sin konkurransekraft?

"Taktskifte – ny virkelighet nå!" er temaet for årets produksjonstekniske konferanse (PTK). Vannkraften utfordres, det krever at konkurransekraften blir sterkere og at verdiskapningen øker. 

Direktør for fornybar energi Sigrid Hjørnegård i Energi Norge inviterer til debatt på årets PTK-konferanse.

Vannkraften utfordres av sol, vind, batterier og nye teknologier som vi ennå ikke vet om. Markedet får nye behov, kostnadspresset øker og nye aktører kommer til. Hjørnegård har flere spørsmål hun vil ta med seg inn i debatten:

Er det sånn at konkurransekraft er naturgitt?
Verdsetter vi regulerbarheten vår godt nok?
Er vi egentlig gode nok til å dele erfaringer i bransjen?

For å diskutere hvordan vannkraften kan forbli kongen blant alt det grønne har Hjørnegård invitert med seg noen av de fremste racerne i bransjen. Det er Tormod Eggan i Trønder Energi, Torkil Nersund i Helgeland Kraft, Jane Berit Solvi i Skagerak Kraft og Svein Ove Slinde i Statkraft.

Vi tar debatten på PTK 2018! #takskifte

Taktskifte – ny virkelighet nå!

PTK 2018 vil tegne opp et bilde av denne nye virkeligheten, og peke på hva norsk vannkraftbransje må fokusere på for å kunne møte taktskiftet vi nå står i.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: