Energi Norge

Innhold

Kjetil Lund blir ny NVE-direktør

Nyhet, Fornybar produksjon

Publisert

Kjetil Lund Oslo Kommune

Kjetil Lund blir ny vassdrags- og energidirektør. Han kommer fra stillingen som byråd for næring og eierskap i Oslo kommune. Foto: Oslo Kommune

Sist uke ble det kjent at Kjetil Lund er utnevnt til ny vassdrags- og energidirektør. Tiltredelse skjer etter planen 1. april 2019.

– Vi ønsker Kjetil Lund velkommen som ny NVE-direktør. NVE får med dette en leder med god kunnskap om fornybarnæringen og bakgrunn fra politikk og forvaltning. Næringen står foran store endringer i årene som kommer, og NVEs beslutninger har stor betydning for mulighetene til vekst og utvikling, sier administrerende direktør Oluf Ulseth i Energi Norge.

Lund kommer fra stillingen som byråd for næring og eierskap i Oslo kommune. Før det var han direktør i Statkraft med ansvar innen klimaspørsmål og strategi. I perioden 2009 til 2013 var Lund statssekretær i Finansdepartementet og har i tillegg lang erfaring fra embetsverket ved Statsministerens kontor og Finansdepartementet.

I et intervju med Europower sier Lund at han er både glad og stolt av å bli utnevnt som NVE-direktør.

– NVE har et viktig samfunnsoppdrag med et bredt ansvarsområde innenfor tema jeg har jobbet med og er interessert i. Mange av områdene NVE har ansvar for er i endring og vil bare bli viktigere fremover. For et menneske som er interessert i både energipolitikk og klimapolitikk er NVE veldig interessant, sier Lund.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: