Energi Norge

Innhold

Stor interesse for praktisk vannkraftkurs

Nyhet, Fornybar produksjon

Publisert

Gruppearbeid på vannkraftkurs

Vannkraftkurs i KRMs vannkraftlaboratorium på Geilo. Her jobber deltakerne med praktisk gruppearbeid. Foto: KRM

Energi Norge og KRM arrangerte forrige uke kurs i turbinregulator og damluker, praktisk drift og vedlikehold. Med venteliste og fullt hus ble dette et svært vellykket kurs i KRMs splitter nye vannkraftlaboratorium på Geilo.

Energi Norge har den siste tiden opplevd stor etterspørsel etter kompetansehevende aktivitet av mer praktisk karakter. Særlig når det kommer til styring og regulering innen vannkraftproduksjon.

For å innfri denne etterspørselen har Energi Norge inngått et samarbeid med KRM, som er en kursleverandør innen drift og vedlikehold av roterende maskiner og hydraulisk utstyr. De har også et splitter nytt vannkraftlaboratorium på Geilo hvor kurset ble avholdt. 

 KRM har satset tungt på vannkraftbransjen, noe som er veldig positivt for å kunne tilby denne typen praktisk aktivitet for kompetanseheving, sier rådgiver Iren Røset Aanonsen i Energi Norge.

De fleste av de store kraftprodusentene var representerte på kurset. Og en bredde av leverandører i bransjen stilte opp med utstyr slik at kursdeltakerne fikk utføre reelle tester i kombinasjon med grunnleggende teori.

Deltakerne fikk blant annet teste ut hydraulikk og styresystemer for vannkraftproduksjon. Tilbakemeldingene på kurset  var meget gode og Energi Norge gleder seg til å kunne tilby dette kurset i årene som kommer.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: