Energi Norge

Innhold

Raymond Johansen heier på vannkraften

Nyhet, Fornybar produksjon

Publisert

Mann på scene med blå bakgrunn. foto

Byrådsleder Raymond Johansen åpnet Produksjonsteknisk konferanse i Oslo denne uken. Foto: Energi Norge

Byrådsleder Raymond Johansen var klar i sin tale da han mandag åpnet Produksjonsteknisk konferanse i Oslo: – Den jobben hver og en av dere gjør, bidrar til å løse klimautfordringene.

Denne uken gikk Produksjonsteknisk konferanse (PTK) av stabelen på nyåpnede Clarion Hotel The Hub i Oslo. PTK er Norges største vannkraftkonferanse og samlet i år mer enn 470 deltakere, utstillere og foredragsholdere. Konferansen ble arrangert i samarbeid med hovedsponsor E-CO Energi og temaet var Mennesker og maskiner for en fullelektrisk fremtid

Saken fortsetter under bildene.

Miljøhovedstaden

Konferansen ble mandag åpnet av byrådslederen Raymond Johansen i Oslo kommune som eier E-CO Energi.

– Elektrifiseringen er en viktig del av løsningen for fremtidens nullutslippssamfunn. Den jobben hver og en av dere gjør for å skape ren fornybar energi, bidrar til å løse klimautfordringene, sa Johansen til en fullsatt sal.

Oslo bærer i 2019 tittelen Europas miljøhovedstad, blant annet på bakgrunn av byens ambisiøse klimamål. Byrådslederen var i sin tale tydelig engasjert i byens miljøpolitikk og hvorfor det er viktig å ta grep nå.

– Vi er den første generasjonen som kan se klimaendringene med egne øyne, og vi er sannsynligvis den siste generasjonen som kan gjøre noe med det. Når elektrifiseringen av transport og anleggssektoren er nøkkelen til å nå våre ambisiøse klimamål, så er det nettopp kraft- og nettselskapene som får en hovedrolle, sa Johansen.

Kompetansemiljøer

I tråd med temaet for årets konferanse snakket flere av innlederne om hvilken kompetanse næringen vil trenge og hvilke faktorer som vil påvirke utviklingen fremover.

Konsernsjef i NTE og styremedlem i Energi Norge, Christian Stav, trakk frem viktigheten av å ta del i den verdiskapingen som skjer rundt elektrifiseringen som samfunnet vårt går gjennom.

– Vi kan få nasjonale og globale aktører som kommer mellom oss og kunden, og som dermed kan komme til å ta verdiskapingen fra oss. Det er mange som mener at verdens største energiselskap om noen år verken vil eie en eneste kraftstasjon eller et eneste nettselskap. Den utviklingen må vi ta på alvor, sa Stav.

I tråd med dette trakk både byrådslederen og administrerende direktør i E-CO Energi, Alf Inge Berget, frem fordelene ved sammenslåingen av E-CO Energi og Hafslund. De pekte på at et større kompetansemiljø vil bidra til verdiskaping, kompetanseutvikling og nye tjenester og produkter. 

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: