Energi Norge

Innhold

Helgeland Kraft legger ny sjøkabel på rekordtid

Nyhet, Strømnett

Publisert

Båt i vinterlandskap. foto

Helgeland Kraft har fått på plass sjøkabelen over til Hamnøya på rekordtid. Foto: Helgeland Kraft

På under to uker har Helgeland Kraft fått på plass en ny sjøkabel, etter at den gamle gikk i stykker og gjorde Hamnøyas beboere strømløse.

Befolkningen på Hamnøya i Vevelstad kommune startet det nye året uten strøm, på grunn av en feil på sjøkabelen ut til øya. Ved feilsøking fikk montørene i Helgeland Kraft raskt en mistanke om feilen, som etter flere inspeksjoner ble lokalisert fem meter fra land og på syv meters dyp.

– Vi så derfor at det ble viktig å få opp midlertidig strømforsyning til spesielt flere gårdsbruk og et oppdrettsanlegg. Litt over et døgn etter strømstansen hadde våre montører fått transportert ut aggregat og satt det i drift slik at alle berørte kunder fikk strømmen tilbake, sier prosjektleder Jan Arve Paulsen i en pressemelding.

På rekordtid snudde Helgeland Kraft seg rundt for å få på plass en ny kabel. Under to uker etter at feilen ble oppdaget legges den nye kabelen.

– I en normal situasjon tar en slik prosess med prosjektering, bestilling og utførelse ett års tid. Vi er derfor svært fornøyd med å klare dette på en ukes tid takket være et fantastisk samarbeid med grunneiere, lokale privatpersoner, Vevelstad kommune og våre ansatte, sier Paulsen.

Helgeland Kraft håper kabelen kan spenningssettes tirsdag neste uke.