Deltaker på PTK syk av koronavirus

Nyhet, HMS

Publisert

mennesker innendørs. foto

En deltaker på Produksjonsteknisk konferanse (PTK) i Trondheim 2.-4. mars ble syk av koronavirus. Energi Norge har i dag varslet alle som var til stede på konferansen.

Mandag kom prøvesvarene som viser at en deltaker på PTK har testet positivt på koronavirus. Konferansen samlet over 400 deltakere på Clarion Hotel Trondheim.

– Selv om det nå er gått 14 dager siden konferansen fant sted, ønsker vi å informere alle som var til stede om denne mulige smittekilden. Vedkommende har vært i karantene etter konferansen og arbeidsgiveren har tatt de nødvendige forholdsregler, sier administrerende direktør Knut Kroepelien i Energi Norge.

Av personvernhensyn kan Energi Norge ikke oppgi navn på deltakeren eller arbeidsgiveren. Andre som er blitt syke etter konferansen anbefales å følge råd fra helsemyndighetene.

– Vi beklager at andre deltakere kan ha blitt smittet på konferansen. Dette var imidlertid på et tidspunkt med få kjente smittetilfeller i Norge, og før helsemyndighetene innførte restriksjoner for større arrangementer, sier Kroepelien.

Energi Norge besluttet én uke etter PTK å avlyse eller utsette alle større konferanser denne våren. Siden er også øvrige arrangementer og møter blitt utsatt eller omgjort til videomøter.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne: