Fornybarnæringen er i beredskap

Nyhet, Strømnett, HMS

Publisert

Kontroll på transformatorstasjon

Som eneste selskap i fylket med døgnbemannet driftssentral, støtter Mørenett andre nettselskap med beredskapstjenester, for å redusere samfunnsrisikoen. Foto: Mørenett

Mange av Energi Norges medlemsbedrifter har iverksatt sine beredskapsplaner for å sikre strømforsyningen i Norge. Her kan du får et innblikk i hvordan noen av selskapene jobber.

Forsyning av strøm og fjernvarme står på listen over samfunnskritiske funksjoner. Mer enn 80 prosent av selskapene har gjennomført ekstra tiltak for å sikre høy beredskap.

Kampen mot smitte

BKK har iverksatt en lang rekke tiltak for å sikre tilstrekkelig bemanning. Vestlandets største fornybarselskap sier at kampen mot koronasmitte og sykdom styrer hverdagen.

– Den største trusselen BKK står overfor, er hvis vi skulle få så mange syke medarbeidere at vi ikke klarer å løse samfunnsoppgavene i vår region, sier konsernsjef Jannicke Hilland i BKK.

Også Glitre Energi Nett beskriver det å redusere belastningen på «driftskritisk personell» for å opprettholde beredskapen i kraftforsyningen som ett av sine viktigste tiltak i kampen mot smitte.

Les også: Slik påvirker viruset fornybarnæringen

Skagerak Energi har for første gang satt hele organisasjonen i beredskap samtidig. Direktør for kommunikasjon og myndighetskontakt Kristian Nordheim sier at selskapet er forberedt på at dette kan bli langvarig.

– Vi gjør de tiltakene vi kan for å hindre smittespredning, fordi leveransene av strøm og varme er kritisk for samfunnet, sier Nordheim.

Hjelper hverandre

I nord herjet uværet parallelt med at Norge innførte en rekke smitteverntiltak. Lofotkraft ble betydelig berørt av uværet og administrerende direktør Arnt M. Winther roser de ansatte for innsatsen i et intervju med Lofotposten.

– Som alle andre, innførte vi ganske strenge tiltak i forrige uke. Vi står på nærmest døgnet rundt for å få strømforsyning til folk, og skal i tillegg ikke omgås folk på vanlig måte, eller følge de dagligdagse rutinene på jobb. Det er en spesiell situasjon, sier Winther.

Vesterålskraft Nett har bistått Lofotkraft i arbeidet, i tillegg til å klargjøre egen virksomhet for den nye situasjonen og feilrettinger i eget nett.

– Vi har gitt nabohjelp til våre kolleger i Lofotkraft og Trollfjord Nett som har vært betydelig mer berørt av uværet som har vært i Lofoten og Vesterålen den siste uken, sier daglig leder Torbjørn Åsbakk i Vesterålskraft Nett.

Som eneste selskap i fylket med døgnbemannet driftssentral, støtter også Mørenett andre nettselskap med beredskapstjenester, for å redusere samfunnsrisikoen.

Les også: Nå er jobben vi gjør viktigere enn noensinne

 

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne: