Energi Norge

Innhold

Toppnotering for Energi & Miljø-studium

Nyhet, Rekruttering og kompetanse

Publisert

Bilde av fjell og mose

Foto: Camilla M. Granheim / Energi Norge

Antall primærsøkere til Energi og Miljø-studiet ved NTNU i Trondheim økte i år med nesten 10 prosent fra i fjor, til en ny toppnotering på 281, viser tall fra Samordnet Opptak etter hovedopptaket i april. Studieinteressen lover godt for kraftnæringens fremtid, mener Energi Norge.

Forrige rekord i antall søkere til linjen var i 2009 da totalt 276 unge hadde Energi og Miljø som førstevalg. Søknadstallene var henholdsvis 258 og 223 de to siste årene. Over fire av ti av årets søkere er jenter.

Totalt er antall søkere til ingeniørutdanninger opp åtte prosent, mens realfag ser et solid oppsving på 12 prosent, ifølge Samordna Opptak.

- Det er gledelig at interessen for ingeniørutdanninger øker så markant. Dette kan tyde på at ungdommen har oppfattet at jobbmarkedet for ingeniører er godt, sier kompetanserådgiver Brynhild Totland.

Kompetansebehov

Kraftnæringen har et skrikende behov etter elkraftkompetanse på masternivå i årene fremover ettersom et generasjonsskifte står for døren, der mange kunnskapsrike ingeniører nærmer seg pensjonsalder.

Derfor samarbeider Energi Norge tett med Energi og Miljø-studiet på NTNU, via Energikontakten som er et viktig bindeledd mellom næringslivet, NTNU og studentene. De vil nå – i samarbeid med eldre studenter – ringe rundt til alle primærsøkerene for å inspirere dem til å takke ja til plassen.

- Nå er det viktig at vi gjør en felles innsats. Vi vil fortsette å jobbe med å synliggjøre viktigheten av fornybar energi og de interessante arbeidsoppgavene og utviklingsmulighetene kraftnæringen byr på for sivilingeniører og ingeniører, avslutter Totland.