Energi Norge

Innhold

Smart strøm på energicamp for ungdom

Nyhet, Rekruttering og kompetanse

Publisert

bilde av ungdommer på EnergyCamp

Energicamp for ungdom i Sogn og Fjordane. Foto: Nils Ola Strand

De tre største energiselskapene i Sogn og Fjordane samlet denne uken 180 skoleelever til energicamp for å bidra til økt forståelse – og forhåpentligvis interesse – for fornybarnæringen og hva som kreves for å jobbe der.

Energicampen som ble arrangert i samarbeid med Ungt entreprenørskap hadde fornybar energi og smart strøm som tema.

- Fornybar energi er en del av løsningen på en av vår tids største utfordringer, og vi trenger flere kloke hoder som brenner for å arbeide med dette fagområdet, sier Kai Petter Sårheim, direktør for kommunikasjon og merkevare i Sogn og Fjordane Energi.

Han legger til at de har i flere år hatt et nært og godt samarbeid med Ungt Entreprenørskap i Sogn og Fjordane.

Gründercamp

Gründercampen startet med bedriftspresentasjoner fra energiselskapene Sogn og Fjordane energi AS, Sunnfjord Energi AS og Sognekraft AS. Deretter fikk elevene med seg en tredelt oppgave hjem; en teoretisk oppgave hvor de regnet ut eget strømforbruk, en praktisk oppgave for å lære forskjellen mellom parallellkopling og seriekopling og en kreativ oppgave om hvordan man kan utnytte smart strøm.

Gründercampene er en arena der man ved hjelp av flere ulike virkemidler kan øke elevenes forståelse av et ganske komplekst fagområde. Her får elevene arbeide med alt fra enkle, praktiske øvelser til oppgaver der de skal tenke ut smarte løsninger for framtida.

- Dette er nyttig for både elevene og oss som selskap, og elles noe av det kjekkeste jeg gjør, sier Nils Ola Strand, seniorrådgiver i Sogn og Fjordane Energi.