Energi Norge

Innhold

Ti år med EFIKS

Nyhet, Rekruttering og kompetanse

Publisert

Bilde av EFIKS 2015 Jubileumskakene klare for åpning. Brynhild Totland fra Energi Norge sammen med veteranene Knut Herstad og Aril F. Thommesen

EFIKS 2015 Jubileumskakene klare for åpning. Brynhild Totland fra Energi Norge sammen med veteranene Knut Herstad og Aril F. Thommesen. Foto: Harald Danielsen

Den velfungerende møteplassen EFIKS feiret ti års jubileum da arrangementet gikk av stabelen i forrige uke. EFIKS samler studenter og bedrifter fra kraftnæringen til dialog på NTNU i Trondheim annethvert år.

Pikestrøm og Høystemt - Energi og miljølinjen på NTNU sine egne kor - åpnet jubileet med munter sang om klima og miljø, før en av de som startet det hele, Knut Herstad, fikk ordet. Som spesialrådgiver i Energibedriftenes landsforening (EBL) - forløperen til Energi Norge - bidro han og Aril F. Thommesen som var daværende administrerende direktør i EBL Kompetanse, sterkt til å opprette dette bindeleddet mellom ledere i kraftnæringen, studentene på NTNU og forskningsmiljøer hos SINTEF.

- Det gleder meg å se den store oppslutningen blant studentene og den entusiasmen de har for denne viktige møteplassen, sier Herstad.

Han understreker at foruten å være en verdifull møteplass for fremtidens fornybarhoder, gir EFIKS ledere i næringslivet kunnskap om forskningsaktiviteter som utføres av og for kraftnæringen hos SINTEF Energi og på NTNU. Han oppfordrer ledere hos såvel kraftselskaper som leverandørbedrifter om å delta på arrangementet i fremtiden.

Tett på

Arrangementet er mindre enn store karrieredager, og gir derfor bedre muligheter for å rekruttere de riktige kandidatene og vise fram muligheter i fornybarnæringen for de yngre studentene på relevante linjer for kraftnæringen.

- Her treffer bedriftene akkurat de rette kandidatene for prosjektoppgaver, sommerjobber og rekruttering til aktuelle stillinger, sier kompetanserådgiver Brynhild Totland i Energi Norge.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne: