Innhold

Spennende muligheter for etterutdanning

Nyhet, Rekruttering og kompetanse

Publisert

Foto: Dame med langt hår sitter foran en PC skjerm med bilder av tre damer.

Foto: Anna Shvets / Pexels

Teknologiske endringsdrivere treffer fornybarnæringen i stor grad. Nå får du som jobber i bransjen muligheten til å melde deg på en rekke interessante kurs og utdanninger.

Studiene er et ledd i bransjeprogrammet  "Vi som elektrifiserer Norge" som er utviklet i samarbeid med Energi Norge og pratene i arbeidslivet, og er finansiert av Kunnskapsdepartementet. Kursene er gratis og åpne for alle som jobber i fornybarnæringen og tilstøtende næringer.

– Dette er en flott mulighet for å få interessant faglig påfyll i korona-tiden. Det er utviklet etterutdanning for energimontorer og energioperatører, og spissede kurs innen digitalisering for ingeniører og sivilingeniører. Kursene spenner fra kvalitetsledelse til vern og overvåking av distribusjonsnett, vedlikehold av vannkraftgeneratorer, fiber, digitalisering, prosjektledelse og kommunikasjon og forhandlingsforståelse, sier kompetanse og FoU-rådgiver i Energi Norge, Brynhild Totland.

Vær rask

Hun legger til at kursene foregår digitalt, og kanskje fysisk senere i år, ved en rekke anerkjente studiesteder slik som NTNU, Fagskolen i Vestfold og Telemark, Høgskulen på Vestlandet, Steinkjer Fagskole og KRM for å nevne noen.

– Noen av kursene har søknadsfrist allerede nå tidlig i januar, så her gjelder det å være raskt ute hvis du ønsker en studieplass. Dette gjelder spesielt etterutdanning av energimontører og kommunikasjonskurset påpeker Totland.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: