Energi Norge

Innhold

Ukens innblikk: Aldri utlært

Bilder av Tanya Marie Neverdal i en strømmast og bilde av klatresko

Tanya Marie Neverdal (25) byttet ut helsefag med elektro og har ikke angret en gang siden hun begynte som lærling i BKK i 2008.

Hvorfor valgte du å bli energimontør?
Det er bare tilfeldig at jeg ble energimontør. Jeg begynte i utgangspunktet på helse og sosialfag, men fant ut at det ikke var noe for meg. Så jeg tenkte å prøve ut elektro ettersom det virket spennende. Der fikk vi besøk av bedrifter som inviterte oss til å være med på dem på jobb. BKK var en av disse bedriftene, og etter den første utplasseringen så var jeg frelst!

I hvilken forbindelse er bildet tatt?
Bildet er tatt da jeg holdt på med feilretting på Sotra. Vi skiftet ut en høyspentbryter som var blitt ødelagt.

Her er Tanya med jobben på vindmølleparken på Fedje. Hun deler ofte bilder på Instagram (tanyaneverdalv) fra jobbhverdagen sammen med kollegene i BKK. Gjør det du og, med emneknappen #strømbassadør!

Hva annet gjør en energimontør?
Vi fører strømmen fram til folk. Bygger nytt nett og vedlikeholder det gamle nettet. Jobben inneholder mange ulike arbeidsoppgaver på forskjellige spenningsnivåer. Det er luftarbeid, kabelarbeid, brytere, transformatorer og nettstasjoner.

Hva liker du best ved arbeidsdagen din?
Det må være flere ting! Jeg har svært gode og dyktige kolleger som jeg trives sammen med. Samtidig setter jeg stor pris på å kunne være ute hver dag, og ingen dag er lik.

Hvorfor bør andre unge velge en lignende karriere som deg?
Du blir aldri utlært i dette yrket, det er variert og man har mange muligheter. Man får også masse frisk luft og omgås med gode kolleger.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: