Energi Norge

Innhold

Ukens innblikk: Bærplukk og utsikt

Bildet av et et par ben med vernesko og utsikt mt fjell

Anders nyter utsikten mens han venter på helikoptertransporten.

I en jobb som energimontør, bestemmer ofte værgudene når oppgaver kan utføres. Anders Nordheim hadde denne uken tid til både å nyte vakker utsikt og plukke bær mens han ventet på helikopteret som skulle ta han ut på jobb i skieldoradoet Kvamskogen i Hardanger.

Hver uke forteller vi historien bak et arbeidshverdagsbilde på Instagram slik at du blir kjent med én av kraftnæringens 15.000 helter. Denne uken har turen kommet til Anders Nordheim (31) som de siste fire årene har jobbet med feilretting, vedlikehold og nybygging av lavspent og høyspentnett i driftsområdet til Kvam kraftverk i Norheimsund.

I hvilken forbindelse er bildet tatt og hva gikk jobben ut på?

Jobben gikk ut på å utbedre skader på en 1.000 volts linje til en basestasjon 750 meter over havet på Kvamskogen etter en snørik vinter. Vi måtte etablere ny endemast med strever [forsterkning av bærende konstruksjoner mot velt eller utbøyning; red.anm] nå ettersom bardunering [sikring; red.adm] er problematisk med snøforholdene på plassen. Helikopteret var forsinket denne høstdagen på grunn av tåke om morgenen. Da var det god tid til å nyte både utsikt og bærplukking.

Hva liker du best ved arbeidsdagen din?

Det beste med arbeidshverdagen er at det stort sett ikke er to like dager. Man får nye utfordringer og lærer stort sett noe nytt hver dag. Kameratskapet oss kollegaer imellom og miljøet på arbeidsplassen er også noe jeg setter stor pris på. Det er også kjekt å kunne bidra til å få orden på ting når vær og vind skaper utfordringer for oss, spesielt i luftnettet.

Hvilken bakgrunn har du?

Jeg gikk elektro grunnkurs og videregående 1, med læretid i BKK Nett. Jeg har også jobbet som tele/svakstrømsmontør i noen år inni mellom.

Hvorfor valgte du nettopp dette yrket i kraftnæringen?

Jeg liker veldig godt å være ute uansett vær, og har alltid likt å bruke verktøy og maskiner. Dette yrket gir muligheter til det hver dag. Det er kjekkest på jobb når det er litt hektisk. Jeg håper at jeg aldri trenger å bytte til et annet yrke. Dette er et yrke man aldri blir utlært i.

Hvorfor bør andre unge velge en lignende karriere som deg i fornybarnæringen?

Med mine 31 år, er jeg per i dag er den yngste montøren hos oss. Jeg har inntrykk av at bransjen vil ha behov for montører i tiden fremover. Så for unge som liker å arbeide og være ute i allslags vær – og som i tillegg har lyst å ha det kjekt på jobb – vil jeg absolutt anbefale dette yrket.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: