Energi Norge

Innhold

Ukens innblikk: Fremtiden er elektrisk

Nærbilde av Anders Øen

#strømbassadør selfie Foto: Anders Øen

Energimontør Anders sikrer forsyningssikkerheten fra lille Flesaker i Norge til langt ut i Europa. Han liker tankene på at ren norsk vannkraft bidrar til et bedre miljø.

Hver uke forteller vi historien bak et arbeidshverdagsbilde på Instagram slik at du blir kjent med én av kraftnæringens 15.000 helter. Denne uken har turen kommet til Anders Øen (19), energimontørlærlingen fra Krødsherad som starter dagen med god musikk på kjøreturen til jobben hos Statnett.

Anders deler ofte bilder på Instagram (andersoen96) fra jobbhverdagen sin. Gjør det du og, med emneknappen #strømbassadør!

I hvilken forbindelse er bildet tatt og hva gikk jobben ut på?


- Her er jeg på toppkontroll av en 420kV kraftlinje. En toppkontroll går ut på å kontrollere at alt er som det skal være. For eksempel se til at alle støttestag i masten er tilstrekkelig festet, isolatorskålene er hele og ikke har sprekker og se til at klemmer er festet på en tilstrekkelig måte. Dette gjøres for å ha en god leveringssikkerhet. Statnetts kraftlinjer er ikke bare viktig for Norge, men også utover i Europa. Så leveringssikkerhet er en av de faktorene Statnett prioriterer på det høyeste.

Hva liker du best ved arbeidsdagen din?


- Jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag og møte gode kolleger. Som lærling har jeg en bratt læringskurve, og har i løpet av ett og et halvt år lært mye av mine inkluderende og kompetente kolleger. Som energimontør får en dessuten vært mye ute og det liker jeg.

Høyspentbikkja

Søtere #strømbassadør skal du lete lenge etter

Hvorfor valgte du å bli energimontør?


- Da jeg gikk VG2 Elenergi var jeg fortsatt veldig usikker på hva jeg ville bli. Etter å ha tenkt tilbake på alle stikkontaktene, lysbryterne og kablene jeg hadde stått og montert gjennom disse to årene på videregående, innså jeg fort at det kom jeg til å bli lei av. Energimontørfaget gir meg en variert arbeidsdag med mange nye spennende arbeidsoppgaver – en fremtid full av muligheter!

Strømmen som produseres og fraktes verden rundt den dag i dag, kommer også til å bli produsert og fraktet i fremtiden også. Det ville jeg være en del av. En del av fremtiden.

Hvorfor bør andre unge velge en lignende karriere som deg i fornybarnæringen?


- Energimontørfaget er en morsom og nyttig utdanning. Morsom i den forstand at man har en variert arbeidsdag, hvor en stadig lærer seg noe nytt. Vi har mye elektrisitet i verden allerede, rullende på veier, kjørende på skinner og i fremtiden kan ren fornybar strøm spare miljøet ytterligere for utslipp av co2. – Tenk fremover, fremtiden er elektrisk.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: